AUTOBUS SLETIO U PROVALIJU: Najmanje dvije osobe poginule, više povrijeđenih, priveden vozač - Volim Podgoricu

AUTOBUS SLETIO U PROVALIJU: Najmanje dvije osobe poginule, više povrijeđenih, priveden vozač

Najmanje dvije osobe su poginule, dok je više osoba povrijeđeno u udesu koji se desio na putu Cetinje – Budva.

Prve informacije iz Uprave policije su govorile da su tri osobe smrtno stradale, ali su ljekari do sada utvrdili smrt dvoje putnika.

Vozač autobusa je priveden u policiju i zadržan. On se požalio ekipi ljekara, koji su se prvi spustili do mjesta nesreće, da je osjetio jak bol u potiljku glave i da je tada autobus na usponu Obzovice u desnoj krivini udario u bankinu, probio je i potom je vozilo sletjelo u provaliju.

Kako je potvrđeno “Vijestima”, došlo je do slijetanja autobusa na pravcu između Obzovice i Brajića. Prvi podaci policije ukazuju da je u autobusu bilo između 30 i 35 putnika.

Televizija Vijesti je javila da je 17 osoba koje su lakše povrijeđene prebačeno u bolnicu na Cetinju, a da je za sada jedna teže povrijeđena osoba transportovana u Klinički centar u Podgorici.

Čeka se elevator koji treba da izvuče autobus iz provalije, kako bi se utvrdilo da li ispod vozila ima još putnika.

U olupini autobusa, kako su javile ekipe Uprave policije u 13.10 časova, više nema povrijeđenih niti stradalih. Pretražuje se teren, kako bi se utvrdilo da nije neko ispao iz autobusa i da mu pomoć još nije ukazana.

Uviđaj sa policijom obavlja tužiteljka sa Cetinja Anđa Radovanović.

Ekipe Uprave policije u olupini autobusa u 13.10 časova javljaju da više nema povrijeđenih niti novih stradalih. Trenutno se radi pretraga terena, kako bi se utvrdilo da nije neko ispao iz autobusa i da mu pomoć još nije ukazana.
Foto: PATROLA CG/ VIBER

Autobus firme “Papović” prevozio je putnike na relaciji Nikšić – Budva.

Trećom trakom se odvija saobraćaj, da ne bi došlo do blokade i kako bi brojna kola Hitna pomoći i vozila policije mogli da odvoze povrijeđene do bolnica.

Na mjesto nezgode upućene su sve raspoložive policijske snage iz Budve i Cetinja, a na putu ka Obzovici su i pripadnici specijalnih jedinica policije.

Na licu mjesta je više vozila Hitne pomoći. “Vijestima” je u budvanskoj Službi zaštite i spasavanja rečeno da su poslali tri vozila sa vatrogascima, jer ima dosta povrijeđenih.

Ekipama hitne pomoći, ljekarima i medicinskom osoblju Kliničkog centra, kao i cetinjskoj bolnici, izdata je preporuka da sve ekipe budu u pripravnosti za prijem povrijeđenih.

“Na magistralnom putu Cetinje – Budva dogodila se saobraćajna nezgoda usljed čega je došlo do slijetanja autobusa ‘Papović’ sa kolovoza. Sve raspoložive jedinice Uprave policije su na licu mjesta, kao i službe Hitne medicinske pomoći i Direktorata za vanredne situacije”, objavila je Uprava policije na mreži Iks.

Na vajber grupi Patrola-CG objavljen je snimak sa mjesta udesa.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com