Uhapšen advokat Dimitrije Dapčević, SDT ga sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije i pranje 2,6 miliona eura - Volim Podgoricu

Uhapšen advokat Dimitrije Dapčević, SDT ga sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije i pranje 2,6 miliona eura

Advokat Dimitrije Dapčević iz Budve uhapšen je po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), koje ga sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije i više krivičnih djela pranje novca u iznosu od ukupno 2,6 miliona eura.

BUDVA: Pripadnici SPO-a pretresaju kuću advokata Dapčevića

“Na osnovu višemjesečnog koordinisanog djelovanja Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalnog policijskog odjeljenja i Agencije Evropske unije za saradnju organa za sprovođenje zakona – EUROPOL, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva službenici Specijalnog policijskog odjeljenja su lišili slobode D.D,advokata iz Budve, zbog osnova sumnje da je učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i više krivičnih djela pranje novca u iznosu od ukupno 2,600,000 eura. Osumnjičeni će biti sprovedeni specijalnom tužiocu radi saslušanja u zakonskom roku”, saopštio je državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

Pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) od jutros pretresaju kuću Dapčevića, potvrđeno je “Vijestima”.

Pretres kuće je još u toku, a kad bude okončan, Dapčević će tokom dana biti priveden u prostorije SPO-a, a potom i u SDT.

SPO je započeo pretres po nalogu SDT-a.

Dapčević je dugi niz godina zastupao Svetozara Marovića i pripadnike kavačkog klana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com