UHAPŠENA JEDNA OSOBA: Pronađene cigarete u vrijednosti od 11.000 eura

Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja bezbjednosti Kolašin su preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti izveli akciju pod nazivim „Lov“. Tom prilikom su od šest lica privremeno oduzeti lovačko oružje, oružni listovi, lovne dozvole i članske karte lovačkih društava. Takođe, službenici OB Kolašin su pronašli i oduzeli 545 šteka raznih cigareta bez akciznih markica. U sadejstvu sa službenicima Odjseka za suzbijanje privrednog kriminaliteta slobode je lišen V.Đ. (43) iz Pljevalja zbog postojanja osnovna sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena trgovina.

Naime, službenici OB Kolašin su, 29.09.2018. godine, kontrolisali pmv kojim je upravljao M.V. (41) iz Podgorice a u kojem se nalazio i D.V. (25) iz Podgorice. S obzirom da lovna sezona nije zvanično otvorena, policijski službenici su pregledom vozila pronašli lovačke pse a pronašli su i oduzeli lovačko oružje, važeće oružne listove, lovne dozvole i članske karte. Iste večeri, policijski službenici su kontolisali vozilo kojim je upravljao D.D. (64) iz Kolašina dok se u vozilu nalazio S.D. (41) iz Kolašina. I kod ovih lica su pronađeni lovački psi, a oduzeto je lovačko oružje, važeći oružni listovi, lovne dozvole i članske karte. Nadalje, službenici OB Kolašin su, 30. septembra 2018. godine, u nastavku akcije „Lov“ kontrolisali vozilo kojim je upravljao D.T. iz Podgorice. Pregledom vozila pronađena je i oduzeta lovačka puška sa važećim oružnim listom, kao i lovna dozvola i članska karta, koji su privremeno oduzeti. Takođe, iste večeri je kontrolisano vozilo kojim je upravljao D.B. i tom prilikom je pronađen lovački pas i lovačka puška sa važećim oružnim listom, koja je privremeno oduzeta jer lovna sezona nije zvanično otvorena. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji se izjasnio da u radnjama ovih lica nema elemenata krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti. Takođe, o događaju je obaviješten inspektor u Odsjeku za inspekciju za šumarstvo, lovstva i zaštitu bilja.

Službenici Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta i OB Kolašin su lišili slobode V.Đ. zbog postojanja osnovane sumnja da je počinio krivično djelo nedozvoljena trgovina. Pregledom vozila službenici OB Kolašin su, 30.09.2018. godine, pronašli i oduzeli oko 10 paketa cigareta bez akciznih markica, odnosno 545 šteka vrijednosti 11.454 eura. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se V.Đ. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena trgovina. Lice je predato službenicima CB Podgorica i Odsjeka, dok su pronađene cigarete i vozilo predati Upravi carina.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com