UHAPŠENI CRNOGORAC, BOSANAC, HRVAT I ALBANAC: Divljali po autoputu u Švajcarskoj! - Volim Podgoricu

UHAPŠENI CRNOGORAC, BOSANAC, HRVAT I ALBANAC: Divljali po autoputu u Švajcarskoj!

Crnogorac, Bosanac, Albanac sa Kosova, i Hrvat uhapšeni su u Sent Galenu u Švajcarskoj nakon što je neko prijavio trku automobilima, a švajcarska policija je zaplijenila i automobile marke Mercedes i BMW od čak 600 konjskih snaga.

U nedjelju uveče, četvorica mladića uznemirila su stanovnike Sent Galena, piše švajcarski „Blik“. Dvojica momaka su, u početku, jako „turirala“ motore svojih sportskih automobila izazivajući prekomjernu buku, pa su građani pozvali policiju. Momci sa prostora bivše Jugoslavije su nastavili sa uznemiravanjem stanovništva tako što su „provocirali jedni druge svojim stilom vožnje“, navodi se u saopštenju gradske policije Sent Galena.

Dvojica muškaraca potom su se odvezla na autoput A1 na kome su svoje automobile vozili velikim ubrzanjem i znatno prekoračili dozvoljenu brzinu. A onda su im se priključila još dva sportska automobila koja su već bila na autoputu.

Švajcarska policija navodi da su nastavili sa rizičnom vožnjom, preticali jedni druge s desne strane i ponovo vozili izuzetno velikim brzinama. Jedan od mladića je zaustavljen i uhapšen na terminalu Megenhus, dok su ostala vozila i njihovi vlasnici pronađeni nešto kasnije na kućnim adresama i ulicama Sent Galena.

Četiri mladića iz Bosne i Hercegovine, sa Kosova, Hrvatske i iz Crne Gore imaju između 20 i 24 godine. Svi su uhapšeni i morali su da provedu noć u policijskoj stanici, a pušteni su tek sledećeg dana nakon izjava datih policiji.

Javni tužilac Sent Galena saopštio je da su u „trkama“ učestvovala četiri sportska automobila, a da su neki od njih imali i više od 600 konjskih snaga.

Četvorici optuženih vozačke dozvole su oduzete na licu mjesta zbog prekoračenja maksimalne brzine i učestvovanja u neovlašćenim trkama, saopštilo je javno tužilaštvo Sent Galena.

 

Sputnjik

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com