UKRAJINCI UNIŠTILI KLJUČNU RUSKU KOMANDNU POZICIJU: Generalštab vojske u Kijevu tvrdi da je pogođena u Belgorodskoj oblasti - Volim Podgoricu

UKRAJINCI UNIŠTILI KLJUČNU RUSKU KOMANDNU POZICIJU: Generalštab vojske u Kijevu tvrdi da je pogođena u Belgorodskoj oblasti

Ukrajinska vojska je saopštila da je pogodila ključnu rusku komandnu poziciju u Belgorodskoj oblasti, nakon što su napadi dronova zabilježeni u više oblasti Rusije.

Kijev post navodi da je ovaj udar uslijedio nakon onog izvedenog u petak, kada su ukrajinske snage pogodile skladište dronova Šahid u ruskom Krasnodarskom kraju.

Navodi se da je Generalštab vojske u Kijevu objavio da su oružane snage Ukrajine rano jutros uspješno uništile kontrolnu poziciju ruskog motorizovanog streljačkog puka.

“Vazduhoplovne snage oružanih snaga Ukrajine, u saradnji sa drugim komponentama odbrambenih snaga, uspješno su napale kontrolnu poziciju neprijateljskog motorizovanog streljačkog puka u Nehotejevki u Belgorodskoj oblasti. Zabilježene su eksplozije i meta je uspješno pogođena” piše u objavi ukrajinskog Generalštaba na zvaničnom nalogu na Fejsbuku.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su rano jutros 33 drona oborena iznad četiri federalne oblasti.

Od toga broja je 28 dronova oboreno iznad Brjanske oblasti region.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com