UP: Lekić lišen slobode, nakon privođenja se požalio na zdravstveno stanje, ljekar kazao da nije za zadržavanje - Volim Podgoricu

UP: Lekić lišen slobode, nakon privođenja se požalio na zdravstveno stanje, ljekar kazao da nije za zadržavanje

Predsjednik Odbora direktora Rudnika uglja Pljevlja Milan Lekić lišen je slobode zbog vožnje pod dejstvom alkohola, ali se nakon privođenja u Odjeljenja bezbjednosti Pljevlja požalio na zdravstveno stanje, a ljekar je nakon pregleda kazao da nije Lekić nije za zadržavanje u policijskim službenim prostorijama policije, saopšteno je iz Uprave policije.

Kažu da “nije postojalo bilo kakvo selektivno postupanje policijskih službenika”.

“U Pljevljima je u ranim jutarnjim časovima kontrolisan vozač M.L. (65) koji je tom prilikom alkotestiran. Utvrđeno je da je vozilom upravljao pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,19 g/kg. M.L. je na licu mjesta lišen slobode i doveden u službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Pljevlja nakon čega se požalio na svoje zdravstveno stanje, zbog čega je od strane policijskih službenika odveden na ukazivanje ljekarske pomoći u Hitnu medicinsku pomoć Medicinskog centra Pljevlja. Nakon obavljenog ljekarskog pregleda od strane dežurnog doktora E.K., isti je u izveštaju konstatovao da ‘pacijent nije za zadržavanje u službenim prostorijama policije’. Uzimajući u obzir mišljenje doktora policijski službenici su, vodeći prvenstveno računa o zdravlju M.L., ovo lice pustili bez daljeg zadržavanja”, navode iz UP.

Protiv Lekića je, zbog učinjenog prekršaja, nakon upoznavanja dežurnog sudije za prekršaje, podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

“Napominjemo da u konkretnom slučaju nije postojalo bilo kakvo selektivno postupanje policijskih službenika, da se odluka starješine da se M.L. ne zadržava u službenim prostorijama Odjeljenja bezbjednosti Pljevlja, bazirala isključivo na prethodno navedenom stručnom mišljenju doktora. Svakako, rukovodilac Regionalnog centra bezbjednosti ‘Zapad’ će analizirati postupanje policijskih službenika i odgovornih starješina u konkretnom slučaju, kako bi se utvrdilo eventualno postojanje bilo kakvih propusta u postupanju i primjeni zakona i policijskih ovlašćenja, ali i inicirati odgovarajuće provjere prema nadležnim institucijama i Ministarstvu zdravlja, kako bi se utvrdilo da li je ovakva praksa i mišljenje doktora u skladu sa zakonom”, zaključili su u saopštenju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com