Upozorenje iz Uprave policije: Ne otvarajte mejlove sa potpisom Zorana Bašanovića - Volim Podgoricu

Upozorenje iz Uprave policije: Ne otvarajte mejlove sa potpisom Zorana Bašanovića

Iz Uprave policije apelovali su na građane da ne otvaraju mejlove i priloge koje dobijaju putem elektronske pošte u čijem potpisu je Zoran Bašanović, rukovodilac kriminalističke policije u Odjeljenju bezbjednosti u Podgorici.

Kako su kazali, za mejla ne stoji ovaj službenik Uprave policije niti je mejl poslat sa zvanične adrese Uprave policije.

– U posljednja dva dana policiji je od strane više lica – medija, udruženja i fizičkih lica, prijavljeno da je na njihove mejl adrese pristigao mejl sa prilogom, a u čijem potpisu je Bašanović. Mejl je netačnog i lažnog sadržaja. Još jednom apelujemo na građane i primaoce ovih mejlova da ne odgovaraju na mejl, ne otvaraju prilog i preporučujemo da nakon prijema navedeni mejl obrišu i zabrane prijem sa iste adrese- navodi se u saopštenju UP.

Iz UP tvrde da sumnjaju da se radi o obmanjivanju primalaca mejlova u krajnjem cilju prevare i pridobijanja novčane koristi

– I to lažnim prikazivanjem činjenica kroz dalju komunikaciju sa primaocima mejlova. Upozorenje na ovu pojavu predstavlja prevenciju, odnosno sprečavanje nastanka posljedica. Takođe, sprovedene su analize PDF fajla koji se nalazio u prilozima upućenih mejlova i utvrđeno je da nema prisustva malicioznog koda- piše u saopštenju policije.

Slanje mejla slične sadržine registrovano je i prethodne sedmice, u lažnim mejlovima se u potpisu nalazio direktor Uprave policije Zoran Brđanin.

– Službenici Uprave policije  rade na identifikovanju osoba koje od 16. novembra šalju veći broj mejlova na elektronske adrese medija, udruženja i fizičkih lica, netačnog i lažnog sadržaja u čijem potpisu su Brđanin i Bašanović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com