URA: Pozdravljamo razrješenje Višnjić, ovakvim kadriranjem se gubi fokus sa onoga što je radila prethodna vlast - Volim Podgoricu

URA: Pozdravljamo razrješenje Višnjić, ovakvim kadriranjem se gubi fokus sa onoga što je radila prethodna vlast

Građanski pokret URA pozdravlja odluku Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta da razriješi Radu Višnjić vršiteljku dužnosti direktorice Osnovne škole “Jugoslavija” u Baru, saopšteno je danas iz medijskog tima ove partije.

“Pozdravljamo odluku o ispravljanju neprimjerenog čina kojim se osoba pred kojom je ranije bio pokrenut disciplinski postupak i koja je nakon njega razriješena sa posla u školi našla na čelo jedne vaspitno-obrazovne ustanove u Baru. Još više jer je pomenuta oštro i grubo prekršila kodeks rada i ponašanja prosvjetnog radnika, zloupotrebljavajući učionicu i djecu”, istakli su u reagovanju iz URE.

Oni navode da je imenovanje Višnjić dodatno polarizovalo društvo, narušilo građanski koncept i vrijednosti države koja stremi ka potpunoj depolitizaciji i profesionalizaciji svog školstva, ali da je dobro što je reakcija od strane resornog ministarstva stigla odmah.

Kažu i da se ovakvim sporadičnim ekscesima gubi fokus sa onoga šta je prethodna vlast u nasljeđe ostavila sadašnjoj Crnoj Gori.

“Vaspitno-obrazovane ustanove koje su funkcionisale kao partijske košnice i ustanove u kojima se moglo desiti da u radnom angažmanu budu ljudi poput Rade Višnjić, ili na drugoj strani bivša direktorica podgoričke muzičke škole i bivša direktorica cetinjske gimnazije. Kako je moguće da je jedan Migo Stijepović bio na čelu prosvjete i kako je moguće da i dalje obnaša funkciju generalnog sekretara predsjednika države. Eto to su plodovi vlasti DPS-a i njihove politike u gotovo svim sferama a ovakvim kadriranjem nove vlasti te stvari gube fokus”, navodi se u saopštenju URE.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com