VATRENA KUGLA PROLETJELA NEBOM: Svi su mislili da je meteor, ali jedan čovjek tvrdi drugačije! (VIDEO)

Prizor vatrene kugle na nebu iznad okruga Polk u Oregonu pokrenuo su žestoku uzbunu usljed izvještaja o avionskoj nesreći.

Međutim, ništa nije pronađeno, a policija sada smatra da je u pitanju meteor. Korisnici interneta imaju drugačija objašnjenja.

Sve je počelo u četvrtak uveče, kada je šerifova kancelarija poziv o mogućoj avionskoj nesreći. Jedan građanin je zatim poslao nekoliko fotografija na kojima se vidi nešto nalik na bijelu traku koju bi avion mogao ostaviti za sobom pri padanju.

Policija je požurila da pronađe mjesto prijavljenog pada, poslavši helikopter da pregleda šumovito područje u nadi da će naći ostatke. Međutim, opsežna pretraga nije otkrila ništa.

Vatrena kugla je prirodni događaj?

U izvještajima od petka, policajci su rekli da su „iskoristili sve dostupne sisteme praćenja vazduhoplovstva i da nijedan avion nije nestao“. Na kraju su zaključili da je misteriozna vatrena kugla vjerovatno bila meteor.

“Sa sigurnošću možemo reći da nije bilo avionske nesreće. Mislimo da je to bio neki prirodni događaj”, rekao je zamjenik šerifa okruga Polk, poručnik Dastin Njuman.

U međuvremenu, šerif okruga Mark Garton rekao je da policija zaista vjeruje da je u pitanju meteor. Garton je istakao da se događaj podudarao sa „pomalo rijetkom meteorskim kišom“ koja je registrovana u tom području. Međutim, Mark Robertson iz policije kasnije je izjavio da „nisu stopostotno sigurni“.

Lokalni stanovnik, koji je snimio fotografije i poslao ih policiji, iznio je sumnju u policijsku verziju događaja.

“Viđao sam meteore, oni su blještavo bijeli i nestanu za pet sekundi. Ovo je predugo trajalo”, rekao je Ričard Romano.

Romano je dodao da se spremao da provjeri poštu kada je primjetio malu letjelicu koja se približavala, nekoliko trenutaka prije nego što se trag pojavio na nebu.

Još uvijek misteriozan, incident je pokrenuo igru pogađanja bez nedostatka teorija. Neke su nevjerovatnije od drugih. Neki su dali prilično prizemna objašnjenja, tvrdeći da je policija pomješala avion sa vatrenom kuglom. Međutim, ne slažu se svi sa tim.

“Morate da naučite šta su kondenzacijski tragovi. Vodena para neće ostati topla zbog okolnog vazduha koji je u minusu, pa se brzo rasipa”; napomenuo je jedan korisnik Fejsbuka.

Drugi su bili kreativniji u pokušajima da objasne fenomen.

“To je Supermen!”, glasio je drugi komentar.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button