“Vlada da opozove Pejanović-Đurišić, Lazovića…”

Pokret za promjene će uputit zahtjev ministru vanjskih poslova Đorđu Raduloviću da u što kraćem roku uputi predlog Vladi Crne Gore za opoziv ambasadorke Milice Pejanović Đurišić i delegacije pri Ujedinjenim nacijama, kao i za ambasadore Vujicu Lazovića, Nebojšu Kaluđerovića, Željka Perovića i Vladimira Beratovića.

Pokret za promjene je pozdravio potez Radulovića iz decembra prošle godine kada je uputio opoziv za sedam ambasadora i ističu da se ne smije na tome stati. Bivši režim je, kako navodi predsjednik Mladih PzP-a Boban Stanišić,  diplomatsko-konzularnu mrežu koristio za zbrinjavanje istrošenih političara i partijskih vojnika.

“Milica Pejanović Đurišić je jedna od najznačajnih ličnosti DPS-a i veoma nam je čudno što Vlada Crne Gore već do sada nije opozvala ambasadorku, jer do ozdravljenja Crne Gore možemo doći samo ako u potpunosti raskrstimo sa repovima bivšeg režima. Nebojša Kaluđerović i Željko Perović su poznati po tome što su javno podržali vrijeđanje Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori i njenih vjernika i to bi trebalo da bude dovoljan razlog ministru da uputi predlog za njihov opoziv”, piše u saopštenju PzP-a.

Ističu da svako javno istupanje crnogorskih diplomata mora biti utemeljeno na osnovnom načelu zaštite interesa i ugleda države Crne Gore, njenih organa i institucija, a oni su to, kako dodaju, veoma grubo prekršili.

“Vladimir Beratović je ‘miljenik’ i partijski uhljeb poslanika Duška Markovića i to mu je jedina kvalifikacija koja je bila dovoljna za njegovo postavljenje na mjesto ambasadora u Londonu. Vlada Crne Gore mora istrajati do kraja da smijeni ambasadore posebnu Dušanku Jeknić koji je lični blagajnik i crna kutija Mila Đukanovića Pokret za promjene očekuje od ministra Radulovića da što prije krene u procedure njihovog opoziva, kako bi što prije kreirali kvalitetnu diplomatsku-konzularnu mrežu koja će na kvalitetan i dostojanstven način predstavljati Crnu Goru”, zaključuju se.

loading...

1 komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button