Vlada zatekla zapušteno stanje, svako ko se bavi turizmom zna da se sezona priprema godinu unaprijed - Volim Podgoricu

Vlada zatekla zapušteno stanje, svako ko se bavi turizmom zna da se sezona priprema godinu unaprijed

Svako ko se bavi turizmom, a u pitanju je privredna grana koja Crnoj Gori donosi gotovo trećinu bruto društvenog proizvoda, zna da se sezona priprema godinu unaprijed, poručili su iz Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma povodom saopštenja pokreta Evropa sad u kojem poručuju da je “Vlada amaterskim pristupom dovela u pitanje trend oporavka turizma koji je uspostavljen prošle godine”.

“Podsjećamo da je 43. Vlada Crne Gore izabrana 28. aprila 2022. godine i da je zatekla zapušteno stanje u ovoj oblasti uz izostanak planova za pripremu turističke sezone. Dodatno, Nacionalnoj turističkoj organizaciji opredijeljen je minimalni budžet sa kojim nije mogla da se uradi ni skromna regionalna promocija, a kamoli išta ozbiljnije. Dakle, može se samo zaključiti da zapravo nije postojala svijest o značaju promocije naše zemlje sa ciljem privlačenja turista sa novih destinacija”, saopštili su iz tog resora.

Iz Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma podsjećaju da je 24. februara 2022. godine agresijom Rusije na Ukrajinu započela globalna ekonomska kriza koja i dalje traje.

Tadašnja Vlada Crne Gore, iako, ističu, znajući kakav uticaj to može imati na našu ekonomiju i turizam, “ne može se pohvaliti radom na nekoj čuvenoj “dobro osmišljenoj strategiji””.

“Prepoznajući značaj regionalnih turista uz kratko vrijeme za reagovanje, ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović je već u prvim danima svog mandata posjetio zemlje regiona iz kojih dolazi najveći broj turista. Održao je i brojne sastanke sa najvažnijim činiocima naše turističke privrede sa ciljem da se u što kraćem roku, udruženim snagama prevaziđu i riješe problemi i prepreke”, naglasili su u saopštenju.

Vrlo je simptomatično, kažu u tom ministarstvu, da bivši ministar “svaki put želi da prigrabi svaki uspijeh Ministarstva kao svoj, a istovremeno, na vrlo diskutabilan način, odbija da prihvati odgovornost zbog izostanka rada na pripremi sezone”.

“Ovom prilikom ističemo da niko ne spori dobre rezultate prethodne sezone, ali osuđujemo loš vokabular i upiranje prstom u druge institucije, predstavnike i kolege koje rade i daju svoj maksimum kako bi zajedno ostvarili što uspješniju sezonu”, poručili su iz Đurovićevog resora.

Zahvalili su se lokalnim samoupravama, NTO, turističkim privrednicima i poslenicima, Aerodromima Crne Gore… na naporima da na što bolji način iznesemo ovu turističku sezonu.

“Koristimo priliku da se zahvalimo svim lokalnim samoupravama, NTO, lokalnim turističkim organizacijama, turističkim privrednicima i poslenicima, Aerodromima Crne Gore, predstavnicima avio kompanija i svim drugim institucijama i kolegama na uloženim naporima da zajedno, na što bolji način iznesemo ovu turističku sezonu. A oni koji tvrde da je “Vlada amaterskim pristupom dovela u pitanje trend oporavka turizma u Crnoj Gori”, zapravo najbolje govore o sopstvenom radu”, zaključuju u saopštenju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com