VLAHOVIĆ: Ambasador sam saglasno Ustavu i zakonu

Ambasador Crne Gore u Vatikanu Miodrag Vlahović za Dnevnik TVCG kazao je da je nemoguće da postoji i ambasador i otpravnik poslova, te da će on obavljati tu funkciju sve dok predsjednik države ne potpiše ukaz. Sve drugo, kaže Vlahović, smatraće pritiskom i hajkom na njega. Ističe da iako je ambasada u Vatikanu ministarstvu poslala gotovo 70 depeša, odgovora, kako kaže, nije bilo.

Podsjetimo, Ministarstvo vanjskih poslova (MVP) saopštilo je danas da Vlahović svojim kontinuiranim postupanjem odbija da prihvati činjenicu da više nije ambasador Crne Gore pri Svetoj Stolici i SVMR, zanemarujući odluke Vlade, MVP-a, saopštenje Kabineta predsjednika, kao i mišljenje Odbora za međunarodne odnose i iseljenike. Ističu da je privremeni otpravnik poslova, Gojko Čelebić, bio prinuđen da se obrati diplomatskom protokolu Svete Stolice za asistenciju, kako bi mu bilo omogućeno da obavlja dužnost šefa ovog diplomatsko-konzularnog predstavništva.

(Rtcg)

 
 
loading...

1 komentar

  1. Ма Влаховићу имаш право немој се мицати Ватикана док ти Мило не потпише а то то је да 2023 е онда ће он бити смијењен па онда можеш отићи јер ти си био прави борац. за Милогорску државу

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button