Vojvodić: Studenti da budu solidarni i slobodni - Volim Podgoricu

Vojvodić: Studenti da budu solidarni i slobodni

Rektorka crnogorskog Univerziteta, Radmila Vojvodić poželjela je dobrodošlicu studentima prve godine studija i poručila im da budu vrijedni, solidarni, slobodni i samouvjereni.

Ona je visokoškolcima poručila da svojim radom i rezultatima doprinesu da crnogorski Univerzitet i dalje bude obrazovno, naučno i umjetničko središte Crne Gore.

„Danas se porodici od oko 20 hiljada naših studenata pridružujete i vi, kao nova generacija mladih ljudi, koja će stasavati u profesionalce različitih profila i struka“, poručila je Vojvodić.

Prema njenim riječima, odabravši Univerzitet Crne Gore već su napravili dobar korak.

„Izabrali ste najstariju i najuspješniju ustanovu visokog obrazovanja u Crnoj Gori, koja se od osnivanja 1974. godine stalno unapređuje i razvija, i koja vodi brigu ne samo o kvalitetu nastave i organizaciji studija, već i o individualnom pristupu studentu, razvoju njegove ličnosti i posebnim talentima“, kazala je Vojvodić.

Ona je navela da su počeci najčešće teški i ponekad nose neizvjesnost.

„Budite vrijedni i solidarni, slobodni i samouvjereni, znatiželjni i kreativni. Vjerujte u vlastite talente i uspjeh koji je isključivo rezultat rada. Učite, družite se, razgovarajte o problemima, zauzimajte stavove, stičite kulturne navike, bavite se sportom, budite društveno angažovani – sve je to studiranje“, smatra Vojvodić.

Ona je studentima poručila da od profesora i saradnika traže više nego što pružaju.

„Mi smo tu zbog vas. Vaš individualni intelektualni i profesionalni razvoj, u centru je naše pažnje“, kazala je Vojvodić.

Prema njenim riječima, ove godine je uspješno realizovana reforma modela studiranja, harmonizujući nastavne planove i programe sa referentnim univerzitetima u Evropi.

„Vaša diploma – vaše znanje moraju biti konkuretni na evropskom tržištu. Sve više naših studenata i profesora ide na razmjenu na najbolje univerzitete Evropske unije i to je mogućnost koja se i vama pruža“, rekla je Vojvodić.

Ona je dodala da Univerzitet Crne Gore učestvuje u velikom broju programa Evropske unije.

„Želimo da unaprijedimo nastavu i praktični rad, da osnažimo naučno-istraživački rad i njegovu primjenu u praksi, želimo da se bolje povežemo sa privredom i društvom, da podstičemo samozapošljavanje i preduzetničku kulturu naših visokoškolaca“, kazala je Vojvodić.

Ona je poručila studentima da budu dio akademske zajednice, “koja uvažava tradicionalne i slijedi nove crnogorske i evropske vrijednosti”.

„Podmlađujemo naučni i nastavni kadar, doprinosimo javnim debatama i utičemo na javno mnjenje i politiku razvoja, ljudskih prava, jednakosti i socijalne pravde”, zaključila je Vojvodić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com