VUČIĆ: Momci ubijeni u Banjskoj su porodični ljudi, očevi, nikako teroristi - Volim Podgoricu

VUČIĆ: Momci ubijeni u Banjskoj su porodični ljudi, očevi, nikako teroristi

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da Srbi koji su stradali u sukobu sa kosovskom policijom nikada neće biti teroristi.

“Momci stradali u Banjskoj za mene kao predsjednika Srbije nikada neće biti teroristi. To su porodični ljudi, očevi, tražićemo da nam pokažu slike kako se dogodilo ubistvo. Oni su postavljali barikade a ne zamke zbog Kurtijevog terora. Policajac je ranjen od eksploziva, posle je počela pucnjava. To ne objašnjava prirodu djela, ali objašnjava informacije, rekao je on.

Kako je istakao Srbija će se ponašati kao pravna država.

“Ispitaćemo sve što se dogodilo, ali već danas znamo mnogo više. Zaprepastili smo se činjenicom da je EULEKS zadržan u sali gdje su mogli da da prati gdje se ko kreće. Odbili su ih u Prištini da se direktno uključe i o tome se ćuti. Odbijajući Euleks pošli su da likvidiraju sve Srbe”, rekao je sprski predsjednik.

Vučić je objasnio da je za sada poznato da je policajac ranjen od eksploziva, poslije čega je počela pucnjava.

“To ne objašnjava prirodu djela, ali objašnjava informacije. Tražićemo da nam pokažu snimke iz drona kako se dogodilo ubistvo policajca”, rekao je on

Vučić je u emisiji Oko intervju na RTS-u da je Srbija proglasila Dan žalosti zbog svih ubijenih lica u Banjskoj – i zbog ubijenih Srba i zbog ubijenog kosovskog policajca.

“Iz ugla Ustava RS svi su državljani naše zemlje. Srbija ima Dan žalosti i zbog trojice ubijenih Srba i zbog ubijenog policajca. To je civilizacijska, ozbiljna i odgovorna odluka. Edi Rama nije govorio istinu. Istina je da su srpske opštine na sjeveru KiM proglasile dan žalosti zbog ubijenih Srba. Mi smo proglasili dan žalosti zbog svih događanja i svih ubijenih lica. Nije prvi put da ne govori istinu”, rekao je Vučić.

Odgovarajući na pitanje gdje se nalazi Milan Radojičić, Vučić je rekao da se on nikada nije skrivao i nije stidio svoje uloge.

“Drugo je što ja mislim o nečemu što se dogodilo i Srbiji ništa dobro nije moglo da donese. Odgovoriće pozivu, nalazi se na teritoriji centralne Srbije. Nije ranjen. Postoje stvari i pitanja na koje će morati da odgovori nadležnim organima”, rekao je predsjednik Srbije.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com