VUČIĆ: Nato ima rok 24 sata, ako ne reaguje, Srbija će reagovati

Predasjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je povodom situacije na KiM da nije riječ ni o kakvom “zveckanju oružjem”, već da Srbija ima prava da podiže helikoptere i raspoređuje svoje snage na teritoriji centralne Srbije kako želi.

“Mi nizgleda nemamo pravo da idemo gdje god hoćemo svojim oružjem. Šta vi u stvari tražite od Srbije, dok se naš narod, naši junaci bore za malo slobode koju im ne daju”, rekao je rekao je Vučić u emisiji Hit Tvit.

On je rekao da je Srbija “podigla gotovost”, a ne vojsku i policiju.

“Srbija nije ušla na teritoriju KiM, ne zato što KiM ne smatramo svojom teritorijom, već zato što Kumanovskim sporazumom i svim odlukama posle Kumanovskog sporazuma, zaključno sa otvaranjem administarivnim prelazima 2011. godine na Jarinju i Brnjaku, nemamo prava da to učinimo. Mi smo i pored toga rekli nedvosmisleno – “Mi sa našim trupama nećemo ulaziti, ne želimo da ugrozimo mir ni na koji način. Nama je mir najpotrebniji. Čekaćemo vas,  24 sata da kao NATO reagujete, tek ako se posle toga nastavi pogrom našeg stanovništva, Srbija će reagovati i neće dozvoliti ono što se dešavalo 1995. i 2004. godine”. Bio sam veoma precizan. Tri tačke su do toga. I kao što vidite ja o njima javno govorim. I siguran sam da su me ljudi u NATO i te kako dobro razumeli i da će preduzeti sve mere da zaštite srpsko stanovništvo. Mi smo mali narod i nemamo više toliko ognjišta da bismo mogli da ih rasipamo i rasturamo, kao što su nam ih rasturali drugi, neretko, ili pomalo i uz pomoć nesposobnih političara u Srbiji.

 

 

 

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com