Divlje svinje okupirale ulice Rima: Traže hranu, građani zabrinuti za bezbjednost djece

Stanovnici Rima poslednjih dana muku muče sa divljim svinjama koje su okupirale glavni grad Italije.

Divlje svinje koje se kreću gradskim ulicama postale su svakodnevan prizor. U potrazi za hranom dolaze iz obližnjih parkova, a hranu nerijetko pronalaze u pretrpanim kontejnerima.

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci na kojima se vidi kako divlje svinje šetaju ulicama.

Prema procjeni glavnog lobiste za poljoprivrednike Koldiretija, u Italiji živi više od dva miliona divljih svinja. Pretpostavlja se da u regiji Lacio, koja okružuje Rim, postoji između pet i šest hiljada divljih svinja.

Većini njih je stanište u gradskim parkovima, a sada sve češće dolaze u strogo urbana područja.

Prije dvije godine pokrenut je program za hvatanje ovih životinja, a od prošlog mjeseca dozvoljen je selektivni lov na njih, što je ranije bilo striktno zabranjeno.

“Plašim se da hodam ulicom, jer se u blizini trotoara nalaze kontejneri, a onda se desi da iskoče pred vas”, ispričala je 79-godišnja Gracia čekajući unuke ispred osnovne škole.

Razlog za zabrinutost nije ni malo neopravdan. Divlje svinje mogu da budu teške i do 100 kilograma, visoke 80 centimetara, dugačke 1,5 metara i nisu bezopasne, posebno po djecu i mlade.

Vlasnik restorana u jednoj od prometnih ulica poručio je da su divlje svinje izvršile invaziju na Rim. Kako je kazao, njegova sestra je uveče jednom zatekla 30 divljih svinja. Istakao je da to nije ugodna situacija, piše AP.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com