VUČUROVIĆ: Kriza je rezultat i toga što su neki bespogovorno slušali Eskobara, Bilčika i Piculu, umjesto volju naroda - Volim Podgoricu

VUČUROVIĆ: Kriza je rezultat i toga što su neki bespogovorno slušali Eskobara, Bilčika i Piculu, umjesto volju naroda

Obraćanje Gabrijela Eskobara nije bilo primjereno, tačnije bilo je, blago rečeno, neprimjereno intonirano. On kao da se obraćao nekoj koloniji”, kazao je poslanik DF, Jovan Vučurović, reagujući na poslednje izjave specijalnog američkog izaslanika za Zapadni Balkan, Gabrijela Eskobara.
,,Mi smo u ovu tešku krizu došli, između ostalog i zbog toga što je dio parlamentarne većine bespogovorno slušao određene ambasadore, zamjenike ambasadora i ostale koji su nebitni za političke tokove u Crnoj Gori. I zato nam se dešava da danas imamo ovakva naređenja od strane Eskobara, umjesto da mi ovdje u CG rešavamo naše probleme”, rekao je Vučurović u emisiji ,,Neki to vole vruće” na TV Adria.
On je kazao da je Crna Gora, takođe po naredbi sa strane, dobila i ekspertsku vladu, nezapamćenu u istoriji politike, formiranu suprotno od onoga što se desilo na izborima 30.avgusta.
,,Nakon toga, opet po instrukcijama sa strane, smo dobili i manjinsku vladu. A zajedničko u svim tim situacijama je to što se kršila volja građana i što najjača politička organizacija, kakav je DF, nije mogla da bude dio vlasti, takođe po naredbi tzv. međunarodnih adresa, što je kolonizatorski, a ne demokratski odnos”, naglasio je Vučurović.
On je poručio da u CG treba da se poštuje volja građana, a ne naredbe sa strane.
,,Uz poštovanje svih iz međunarodne zajednice, mi pozivamo da se o Crnoj Gori odlučuje u Crnoj Gori. Mislim da je to patriotizam a ne da se ljudi sa strane pozivaju da odlučuju o našoj sudbini”, kazao je Vučurović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com