VUČUROVIĆ O ZABRANI PRELETA: Crna Gora se osramotila, srpski narod s ovim nema veze - Volim Podgoricu

VUČUROVIĆ O ZABRANI PRELETA: Crna Gora se osramotila, srpski narod s ovim nema veze

Jovan Vučurović, član predsjedništva NSD i poslanik DF-a poručio je danas da srpski narod osuđuje zabranu preleta ministru Lavrovu.

” Danas se tradicionalna Crna Gora stidi zbog toga što je ministru spoljnih poslova Rusije, Sergeju Lavrovu, zabranjen prelet njegovog aviona preko Crne Gore. Dakle, vlada CG nije dozvolila da preko naše zemlje preleti avion ministra Lavrova, iako bi taj let trajao svega nekoliko minuta. Opet se vidi koliko su pojedine strukture unutar ove vlasti spremne da idu nisko u svom služenju, koliko su spremni da se poviju pred onima za koje oni priocijene da im mogu biti korisni, nezavisno od toga što sa tim odlukama krše međunarodno pravo. Danas je ova država doživjela sramotu koju će biti teško ispraviti i nadamo se da će makar generacije koje su pred nama uspjeti da otklone ovu grešku i jednako poštuju sve međunarodno priznate države, i na zapadu i na istoku. Sjeverna Makedonija, Bugarska ili neka druga zemlja, koje se ne razmahuju viteštvom, čojstvom i junaštvom, možda su mogle sebi dozvoliti jednu ovakvu odluku, ali ne i malena Crna Gora čija je prošlost sa pravoslavnom Rusijom neraskidivo vezana” poručio je Vučurović.

Dodao je da ovu odluku nije donio narod Crne Gore, koji nikada ne bi ni pomislio da sprečava prirodnu i korisnu saradnju država Srbije i Rusije.

” Taj sastanak se trebao održati u Beogradu i sigurno bi njegovi rezultati mogli pomoći okončanju sukoba u Ukrajini, jer je uvijek bolje razgovarati i tražiti mirna rešenja nego ratovati. Rusija je početkom 18. vijeka u vrijeme Petra Velikog stvorila i očuvala Crnu Goru i svojom nesebičnom pomoći otrgla je od Otomanske okupacije, a Srbija nam je bila najblizi istorijski saveznik sa kojom smo neraskidivo vezani. U Srbiji i Crnoj Gori živi isti narod i zato nam je veoma uvredljivo kada neko pokušava sitnim i pokvarenim potezima povrijediti one koji su nam u prošlosti bili najbliži, a koji su nam itekako važni za našu budućnost. U politici, kao i u životu, odnosi moraju počivati na kodeksu časti i moralnim vrijednostima, a ovo je primjer kako se gubi obraz, kako se ide protiv sebe i vlastite budućnosti. 30. avgusta 2020. smo mislili da je prošlo vrijeme ponižavanja tradicionalne Crne Gore, ali sa tom šibicarskom politikom Mila Đukanovića nastavio je i Zdravko Krivokapić i njegov ministar Đorđe Radulović, a kao što vidimo i nova vlada koja počiva na ideologiji Ranka Krivokapića, a koju revnosno sprovodi Dritan Abazović. Važno je da se zna i ostane zabilježeno da ova odluka, kao i ranije slične sramotne odluke, nemaju nikakve veze sa srpskim narodom i većinskom Crnom Gorom” zaključio je Vučurović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com