Vuković sa stanovnicima centra grada: Najavio nove projekte

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, sa saradnicima, sastao se sa stanovnicima MZ “Nova varoš” i MZ “Gorica” i razgovarao o  projektima koji su uspješno realizovani u prethodnom periodu, ali i o problemima i onome na čemu treba dodatno raditi.

Predstavnici mjesnih zajednica izrazili su zadovoljstvo realizovanim projektima koji su značajno unaprijedili kvalitet života u centru grada i iznijeli dalja očekivanja, potrebe i probleme.

Vuković je podsjetio da ovaj vid direktne  komunikacije sa građanima služi da zajedno odredimo dalje prioritete razvoja našeg grada.

„Posljednje tri godine slika u centru grada se  bitno promijenila i danas možemo konstatovati da smo značajan dio posla na uređenju centra grada završili. Počeli smo u julu 2018. godine i do sada su realizovani brojni infrastrukturni projekti, riješeni su problemi koji su godinama značajno otežavali život naših sugrađana. Tu smo da čujemo šta nedostaje i zajedno učinimo da život u centru grada bude još kvalitetniji.”, istakao je Vuković.

Gradonačelnik je naglasio da je zadovoljan time što je urađeno, naročito posmatrajući ambijent u kojem se radilo, pandemiju koronavirusa, koja je značajno promijenila svakodnevicu i suočila nas sa brojnim izazovima. Vrijednost projekata koji su realizovani i onih koji će biti realizovani do kraja tekuće godine, na teritoriji MZ „Nova varoš” i MZ „Gorica”, iznosi 13 miliona eura, što je, kako je kazao gradonačelnik, impresivan podatak, posebno ako uzimemo u obzir socio-ekonomsku situaciju u Crnoj Gori.

Vuković je podsjetio na neke od najznačajnijih projekata, rekonstrukciju Bokeške ulice i Ulice Vuka Karadžića, izgradnju atmosferske kanalizacije u Atinskoj ulici, temeljnu sanaciju Bulevara Ivana Crnojevića i uređenje Stadiona malih sportova, koji je konačno dobio izgled kakav kao kultno mjesto zaslužuje.

Takođe, brojne neuređene lokacije, poput platoa ispred Gimnazije i ispred OŠ „Savo Pejanović”, pretvorene su u moderne, multifunkcionalne prostore. Agencija za stanovanje je kroz projekat „Za ljepše lice Podgorice” uredila 22 fasade na zgradama u centru grada, a do kraja godine planirana je sanacija još deset. Ugrađena  je nova rasvjeta na više lokacija i pejzažno su uređeni bulevari. U toku su radovi na rekonstrukciji drugog dijela Hercegovačke ulice, a u planu je i rekonstrukcija Njegoševe.

Kada je riječ o kulturnoj ponudi grada, građani posebno ističu praznični Pazar, kao manifestaciju koja je oduševila sve Podgoričane, ali i brojne posjetioce, te Podgorici podarila izgled savremenog evropskog glavnog grada. Uz to, Kuslevova kuća na obali Ribnice je u potpunosti adaptira, a privodi se kraju i izgradnja zgrade Gradskog pozorišta.

Uprava Glavnog grada, kao i građani, posebno su ponosni na uređenje Njegoševog parka i izgradnju šetališta uz Moraču, na koje su stanovnici Podgovice čekali decenijama unazad. Gradonačelnik je kazao da radovi teku planiranom dinamikom i Podgorica će uskoro dobiti jedinstven prostor za odmor i druženje.

Na sastanku je bilo riječi i o rekonstrukciji Beogradske ulice, za koju je još prošle godine izrađen projekat, ali se realizaciji nije pristupilo zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa. Glavni grad radi na stvaranju svih neophodnih pretpostavki, te će javnost biti blagovremeno upoznata kada se steknu uslovi za početak rekonstrukcije.

Građani su ukazali i na problem buke u centru grada, ali i pohvalili rad Komunalne inspekcije i Komunalne policije koji su preduzeli oštre mjere, kako bi ugostitelji poštovali komunalni red i obavljali svoju djelatnost ne narušavajući mir stanara u večernjim satima.

Na sastanku je zaključeno da je život u centru grada znatno unaprijeđen i da su dosadašnji projekti doprinijeli njegovom oživljavanju, ali da ima još prostora za rad, te da će konstruktivni prijedlozi sugrađana biti smjernice za dalje planiranje kada je u pitanju razvoj ovog dijela Podgorice.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com