Vuksanović- Stanković: Vlada se otvoreno ruga Ustavu i zakonima

Poslanica SDP-a Draginja Vuksanović- Stanković ocijenila je da je skandalozna i protivustavna odluka Vlade o vlasništvu nad Cetinjskim manastirom “još jedan u nizu dokaza da je ona samo poslušni izvršilac naloga zvaničnog Beograda i crkve Srbije i da u tom svom poslušništvu neće prezati da uradi bilo šta”.

“Ovo je samo još jedna odluka Vlade Crne Gore kojom nastavlja da se otvoreno ruga Ustavu i zakonima, potpuno razararujući pravni i politički sistem Crne Gore. Svakome je jasno da ne postoji granica besudnosti i bezakonja koju ova vlast nije spremna da pređe.Tajna, telefonska sjednica na kojoj Vlada mimo svojih nadležnosti donosi odluke licemjerno je došla samo par minuta poslije “izvinjenja” Dritana Abazovića Cetinjanima”, navela je Vuksanović- Stanković u izjavi dostavljenoj medijima.

Neustavno preuzimanje vlasničkih prava od strane Vlade, kako je ocijenila, upravo pokazuje želju vlasti da se mimo odgovarajuće zakonske procedure preuzima imovinu Prijestonice, a na isti način sjutra mogu oduzimati bilo čiju imovinu.

“Neustavno i nezakonito prepisivanje Cetinjskog manastira sa Prijestonice na državu ima i jednu zanimljivu poruku. Naime, Vlada sada prihvata da vjerski objekti ne samo da mogu, već je poželjno da budu u državnom vlasništvu, protiv čega su se organizovale litije na čijem političko-ideološkom talasu je Zdravko Krivokapić i postao premijer. Dakle, licemjerje bez granica. Jedino veće licemjerje od toga je kada odbornici URA glasaju za jedno na Cetinju a njihov lider Abazović za potpuno suprotno na Vladi. Kako u ovom slučaju, tako i u slučaju ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju. Teatar apsurda i jako loši gumci amateri”, naglasila je Vuksanović- Stanković.

Kako je dodala, “nažalost, još jednom se potvrđuje da riječi, obećanja i izvinjenja Dritana Abazovića ne znače ništa”.

“Spremnost da se ispuni svaki nalog šefa Aleksandra Vučića iz Beograda, čak i suprotno zvaničnim odlukama sopstvene partije, postaje sve očiglednija i članovima organa URA”, zaključuje Vuksanović- Stanković.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com