Zakupci tezgi i lokala duguju 98.000 eura preduzeću Tržnice i pijace - Volim Podgoricu

Zakupci tezgi i lokala duguju 98.000 eura preduzeću Tržnice i pijace

Preduzeće Tržnice i pijace potražuje 98.829 eura po osnovu nenaplaćenog zakupa tezgi i poslovnih prostora. Dug je, kako navode iz preduzeća, sistematizovan na 28. februar.

” Sistem naplate potraživanja koji se kontinuirano sprovodi u društvu Tržnice i pijace daje dobre rezultate, odnosno postiže se dobar procenat naplate potraživanja. Na 28. februar ukupna potraživanja iznose 98.829 eura. Podnošenje predloga za izvršenje kod javnog izvršitelja, sprovodi se u pojedinačnim slučajevima, kao krajnja mjera, kada je to neophodno, odnosno ukoliko prethodna upozorenja i opomene koje dostavimo zakupcima ne rezultiraju naplatom. Obaveze prema dobavljačima, na 28. februar, iznose 43.680 eura i odnose se na tekuće troškove “, navode iz preduzeća.

Iz preduzeća navode da su aktivnosti preduzeća, pored tekućeg održavanja objekata, usmjerene su na daljem poboljšanju uslova na pijacama, proširenju i efikasnijem korišćenju raspoloživih kapaciteta.

“Tokom prošle godine je na pijaci, u krugu Stočne pijace, napravljeno 20 tezgi sa nadstrešnicom, dok je ove godine završeno još 20 tezgi pa ih ima ukupno 40 komada. Tezge su zatvorenog tipa, namijenjene za prodaju mješovite robe. Iako je pijaca na otvorenom, stvoreni su odlični uslovi za rad zakupcima, kao i kupcima za trgovinu. Cilj je da se proširi ponuda, kao i da se stvore uslovi da zakupci mogu raditi i u različitim vremenskim prilikama, a time ostvare i veći prihodi za društvo. Vrijednost izrade 20 tezgi sa nadstrešnicom, koji su završeni ove godine je 114.124 eura “, kažu iz Tržnica i pijaca.

U tržnom centru Pobrežje, kako navode iz preduzeća, biće zamijenjena stara oprema.

” U toku je postupak javne nabavke novih rashladnih vitrina i komora u sektorima za prodaju mliječnih proizvoda, jaja i ribe, što je značajno za unaprjeđenje uslova rada i pijačne usluge na velikoj pijaci. Procijenjena vrijednost nabavke je 128.000 eura bez obračunatog PDV-a. Otvaranje ponuda planirano je za 20.mart ” navode iz Tržnica i pijaca.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com