Zaradio krivičnu jer je na suđenju prijetio policijskom inspektoru

Zbog ugrožavanja sigurnosti inspektora kriminalističke policije Centra bezbjednosti Podgorica, na glavnom pretresu pred sudijom Osnovnog suda u Podgorici, podgorička policija je podnijela krivičnu prijavu protiv U.T. (35), albanskog državljanina koji ilegalno boravi u Crnoj Gori.
“Tokom 2018. i 2019. godine kriminalna grupa od četiri člana u kojoj je bio U.T., počinila je sedam krivičnih djela na području Podgorice iz oblasti požara i eksplozija. Ova grupa je za račun više drugih lica iz kriminalne sredine koji se bave zelenašenjem i trgovinom narkoticima, kako se sumnja, podmetala požare na vozilima i jednom magacinskom objektu, a u dva slučaja su izazvali eksplozije bacanjem improvizovane eksplozivne naprave i ručne bombe u dvorišta privatnih kuća u Podgorici”, navode iz policije.
Službenici Centra bezbjednosti Podgorica identifikovali su četvoročlanu kriminalnu grupu, nakon čega su uhapšeni i određen im je pritvor do okončanja krivičnog postupka.
Na glavnom pretresu ovoj kriminalnoj grupi u Osnovnom sudu u Podgorici, 23. oktobra, u svojstvu službenog lica inspektor kriminalističke policije Centra bezbjednosti Podgorica davao je izjave na okolnosti izvršenih krivičnih djela.
Tom prilikom je, kako su naveli iz policije, U.T. uputio riječi prijeteće sadržine policijskom inspektoru, nakon čega je odmah reagovala državna tužiteljka i izrečena prijetnja je konstatovana u zapisnik.
Podgorička policija je podnijela krivičnu prijavu protiv U.T. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, na štetu ovlašćenog službenika Uprave policije Centra bezbjednosti Podgorica.

V.M.

loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com