Neven Gošović i Aleksandar Klarić će savjetovati Aleksu Bečića

redsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić, na osnovu člana 6 Odluke o posebnim savjetnicima u Skupštini Crne Gore, predložiće Administrativnom odboru da za savjetnika predsjednika imenuje Nevena Gošovića, diplomiranog pravnika i Aleksandra Klarića, diplomiranog politikologa za međunarodne odnose. 

Neven Gošović rođen je 02. novembra 1953. godine u Kninu. Osnovno i gimnazijsko obrazovanje završio je u Podgorici. Diplomirao je na pravnom fakultetu u Podgorici 1975 godine.

Radno iskustvo sticao je u privrednim društvima, javnim službama i organima uprave. 

Funkciju poslanika u Skupštini Crne Gore, sa kraćim prekidima, obavljao je u periodu od 2003. do 2016. godine, da bi krajem 2017. godine ostvario pravo na penziju. 

Služi se i ruskim jezikom.

Aleksandar Klarić rođen je 10. oktobra 1994. godine u Kotoru. Proglašen je za đaka generacije u Osnovnoj školi „Stefan Mitrov Ljubiša“, a nosilac je diplome „Luča“ gimnazije „Danilo Kiš“ u Budvi za izuzetne rezultate u učenju. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu, smjer međunarodna politika. Od 2017. godine studije nastavlja na master programu Evropska politika i upravljanje krizama na Univerzitetu u Beogradu. Master rad pod nazivom „Značaj i uloga lokalne samouprave u Evropskoj uniji danas“ uspješno je odbranio 2018. godine sa ocjenom deset (10). Od 2018. godine svoje školovanje nastavlja na doktorskim studijama politikologije na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu, gdje se trenutno nalazi na trećoj godini. 

Radni angažman je započeo 2015. godine u Centru za međunarodnu javnu politiku, gdje je obavljao funkciju predsjednika organizacije. Učestvovao je u brojnim projektima i konferencijama iz oblasti međunarodne politike i nevladinog sektora. Posebno se interesuje za oblast međunarodnih odnosa i diplomatiju.  

Govori engleski i italijanski jezik.

Sjednica Administrativnog odbora biće održana u utorak, 27. oktobra, u Plavoj sali Skupštine Crne Gore, sa početkom u 10 sati.

 

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button