Neven Gošović i Aleksandar Klarić će savjetovati Aleksu Bečića

redsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić, na osnovu člana 6 Odluke o posebnim savjetnicima u Skupštini Crne Gore, predložiće Administrativnom odboru da za savjetnika predsjednika imenuje Nevena Gošovića, diplomiranog pravnika i Aleksandra Klarića, diplomiranog politikologa za međunarodne odnose. 

Neven Gošović rođen je 02. novembra 1953. godine u Kninu. Osnovno i gimnazijsko obrazovanje završio je u Podgorici. Diplomirao je na pravnom fakultetu u Podgorici 1975 godine.

Radno iskustvo sticao je u privrednim društvima, javnim službama i organima uprave. 

Funkciju poslanika u Skupštini Crne Gore, sa kraćim prekidima, obavljao je u periodu od 2003. do 2016. godine, da bi krajem 2017. godine ostvario pravo na penziju. 

Služi se i ruskim jezikom.

Aleksandar Klarić rođen je 10. oktobra 1994. godine u Kotoru. Proglašen je za đaka generacije u Osnovnoj školi „Stefan Mitrov Ljubiša“, a nosilac je diplome „Luča“ gimnazije „Danilo Kiš“ u Budvi za izuzetne rezultate u učenju. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu, smjer međunarodna politika. Od 2017. godine studije nastavlja na master programu Evropska politika i upravljanje krizama na Univerzitetu u Beogradu. Master rad pod nazivom „Značaj i uloga lokalne samouprave u Evropskoj uniji danas“ uspješno je odbranio 2018. godine sa ocjenom deset (10). Od 2018. godine svoje školovanje nastavlja na doktorskim studijama politikologije na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu, gdje se trenutno nalazi na trećoj godini. 

Radni angažman je započeo 2015. godine u Centru za međunarodnu javnu politiku, gdje je obavljao funkciju predsjednika organizacije. Učestvovao je u brojnim projektima i konferencijama iz oblasti međunarodne politike i nevladinog sektora. Posebno se interesuje za oblast međunarodnih odnosa i diplomatiju.  

Govori engleski i italijanski jezik.

Sjednica Administrativnog odbora biće održana u utorak, 27. oktobra, u Plavoj sali Skupštine Crne Gore, sa početkom u 10 sati.

 

loading...

1 komentar

  1. Hello there! Do you know should they help make any plugins to aid with Search engine optimization? I’m hoping to get my website to rate for a few focused keywords but I’m not really viewing very good gains. If you know of the please share. Be thankful!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com