ŽARKO PAVIĆEVIĆ U ZATVORU - Volim Podgoricu

ŽARKO PAVIĆEVIĆ U ZATVORU

Suđenje Žarku Pavićeviću, bivšem predsjedniku barske Opštine i predsjedniku borda direktora preduzeća ZIB, koje je danas bilo zakazano u Višem sudu u Podgorici, odloženo je za 19. jul, jer se nije pojavio okrivljeni Pavićević. Na glavnom pretresu je saopšteno da je Pavićević otpočeo sa odsluženjem zatvorske kazne u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu.

Apelacioni sud Crne Gore u decembru 2017. godine potvrdio je presudu Višeg suda kojom je nekadašnji gradonačelnik Bara osuđen na godinu dana zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja. Pavićević je u pritvoru proveo od 23. septembra 2015. godine do 11. marta 2016. godine. Vrijeme koje je proveo u pritvoru biće uračunato u kaznu.

Osim Pavićevića, u ovom sadašnjem predmetu se sudi i izvršnoj direktorici ovog preduzeća Danijeli Krković i procjenitelju Rafailu Vreteničiću. Oni su optuženi da su zloupotrebom položaja 2011. godine u poslovima izgradnje stambeno-poslovnog prostora ošetetili Poštu Crne Gore za 2.247.882, 40 eura. Prema navodima optužnice, Pavićević je počinio krivično djelo zloupotreba ovlašćenja u privredi, a Krković i Vretenićić za krivično djelo zloupotreba ovlašćenja u provredi putem pomaganja.

Prema navodima optužnice, iako ugovorena poslovno stambena zgrada u planiranom roku nije završena, okrivljeni Pavićević je Krkovićkoj dao usmeni nalog da zaključi Aneks ugovora. Krković je sa preduzećem “USEFA” zaključila Ugovor od 25. 02. 2011. koji se odnosi na zajedničku izgradnju istog stambeno – poslovnog objekta. Dodaje se da je prikrivala činjenicu, te da odgovorna lica u “Pošti” CG nijesu imala saznanja za ugovorni odnos između “ZIB-a” Bar i “USEFA”.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com