NIKAD LAKŠI ŽRIJEB: Crna Gora na Svjetskom prvenstvu može daleko

Put do Olimpijskih igara u Tokiju nije mogao da bude lakši za rukometašice Crne Gore – „lavice” će na Svjetskom prvenstvu u Japanu igrati u grupi C sa Rumunijom, Mađarskom, Španijom, Senegalom i Kazahstanom.

Jedno od prva tri mjesta, koja vode u glavnu fazu, ne bi smjelo da izmakne Jovanki Radičević i saigračicama, a i ukrštanje je lako, jer su u grupi D Rusija, Švedska, Japan, Kina, Argentina i DR Kongo.

Crna Gora je imala sreće da izbjegne grupe A i B, koje su mnogo teže…

Timovi iz 3. šešira su biranu posljednji, jer je Japan imao pravo da odredi u kojoj će grupi igrati.

Danac Ulrik Kirkeli, koji vodi selekciju iz Zemlje izlazećeg sunca, odlučio je da njegov tim igra u grupi D sa Rusijom, Švedskom, Kinom, Argentinom i DR Kongom, nakon čega su izvlačena imena preostale tri selekcije.

Jasuhiro Jamašita, po mnogima najbolji džudista svih vremena, prvo je izvukao kuglicu Crne Gore, a zatim joj donio srećnu grupu C…

Po tri najbolje selekcije iz sve četiri grupe nastaviće takmičenje u glavnoj fazi, a onda će po dvije prvoplasirane u polufinale.

Igraće se i mečevi za 5. i 7. mjesto, a Crna Gora mora da bude među sedam najboljih, kako bi izborila kvalifikacije za Tokio.

S obzirom na to da u donjem dijelu žrijeba kvalitetniji sastav ima samo Rusija, ne bi bilo iznenađenje da se „lavice” domognu polufinala.

Šampionat će se održati od 30. novembra do 15. decembra u pet dvorana u prefekturi Kumamoto.

Grupa A: Holandija, Norveška, Srbija, Slovenija, Angola, Kuba.

Grupa B: Francuska, Danska, Njemačka, Južna Koreja, Brazil, Australija.

Grupa C: Rumunija, Mađarska, Crna Gora, Španija, Senegal, Kazahstan.

Grupa D: Rusija, Švedska, Japan, Kina, Argentina, DR Kongo.

Vijesti

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button