Zbog čega je Andrej Milović isključen iz PES-a - Volim Podgoricu

Zbog čega je Andrej Milović isključen iz PES-a

Nakon što je juče Pokret Evropa sad napustio predsjednik države Jakov Milatović danas je iz stranke isključen ministar pravde Andrej Milović. TVCG danas nije uspjela zvanično sa dobije informaciju zbog čega je Milović isključen iz partije.

Nezvanično, PES se na takav potez odlučio zbog nezadovoljstva njegovim radom, ali i javnih istupa.

U predsjedništvo stranke primljen je ministar energetike Saša Mujović koji je za TVCG kazao da je to izraz njegove lojalnosti partiji u teškom trenutku.

Isključenje Milovića nije iznenađenje ako se uzmu u obzir neke afere koje su se posljednjih mjeseci vezivale za njegovo ime – od neizručenja turskog kriminalca Binalija Čamgoza, navodnih kontakata i veze sa bezbjednosno-interesantnim licima, do afere Do Kvona. Sve to Milović je u više navrata demantovao.

Andrej Milović je većinom glasova članova Predsjedništva isključen iz Pokreta Evropa sad. Kako je saopšteno iz PES-a pozicija Milovića u Vladi Crne Gore biće otvorena uoči planirane rekonstrukcije 44. Vlade, a u skladu sa ostvarenim rezultatima u oblastima vladavine prava i evropskih integracija.25. 02. 2024.15:43   >>  18:4720

Zbog postupaka Milovića sve češće na meti javnosti bio je i premijer Milojko Spajić, koji tvrdi da nije bio obaviješten o odluci da Čamgoz ne bude izručen Turskoj.

U više navrata premijer je poručivao da za svoje postupke moraju da odgovaraju svi, uključujuči i Milovića.

Podnošnje ostavke predsjednika države Jakova Milatovića, bio je okidač Spajiću da sprovede čistku u partiji. Raspustio je podgorički i barski odbor PES-a.

(RTCG)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com