ZELENSKI PROGLASIO VELIKU POBJEDU: Kleščejevka je pala, najteži udarac za Ruse od početka ofanzive Ukrajine - Volim Podgoricu

ZELENSKI PROGLASIO VELIKU POBJEDU: Kleščejevka je pala, najteži udarac za Ruse od početka ofanzive Ukrajine

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski saopštio je u nedjelju da su pripadnici Oružanih snaga Ukrajine osvojili selo Kleščejevku kod Bahmuta.

Кomandant kopnene vojske Aleksandar Sirski takođe navodi da su pripadnici ukrajinskih snaga osvojili strateški ključno mjesto na prilazu Bahmutu.

“Кleščejevka je očišćena od Rusa i oslobođena od strane snaga 80. odvojene vazdušno-jurišne brigade i 5. odvojene jurišne brigade odnosno Združene jurišne brigade Nacionalne policije Ukrajine “Ljut” – napisao je Sirski na svom Telegram kanalu.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak pripadnika ukrajinskih snaga koji je navodno nastao u nedelju u Kleščejevki, a na kome se vide vojnici koji su raširili državnu i zastave svojih jedinica.

ZAŠTO JE KLEŠČEJEVKA VAŽNA?

Kleščejevka je strateški važna jer se nalazi na visoravni koja omogućava kontrolu Bahmuta, koji se nalazi u niziji, ali i pruge i puteva koji su ključni za snabdijevanje ruskih trupa na tom dijelu fronta.

Pripadnici Vagnera zauzeli su strateški važno područje Kleščejevke, udaljeno oko osam kilometara od Bahmuta, krajem decembra prošle godine, ali sada se Ukrajinci imaju priliku da presjeku ruske linije.

Ukrajina je u petak zvanično saopštila i da je nadomak Bahmuta zauzela i selo Andrejevku.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com