PREVARIO CIJELU HRVATSKU: Lagao o bolesti i skupljao novac za operaciju, odala ga kupovina novog “golfa” - Volim Podgoricu

PREVARIO CIJELU HRVATSKU: Lagao o bolesti i skupljao novac za operaciju, odala ga kupovina novog “golfa”

U Hrvatskoj je podignuta optužnica protiv Roberta Matalina (37) i njegove djevojke Doris Gregorine (22), koji se terete da su laganjem o Robertovoj bolesti iznuđivali veliki novac od ljudi. Ovo je dobro poznat slučaj iz 2018. godine kada je Doris pokrenula humanitarnu kampanju prikupljanja pomoći za Roberta. Dvojac je izmislio da Robert boluje od leukemije i da mu je za transplantaciju koštane srži potrebno 770.000 kuna.

Stotine ljudi, preduzeća i institucija nasjelo je na tu priču. Novac je uplatio i poznati fudbaler Vedran Ćorluka, ukupno 35.000 kuna, pridružio se Zlatko Dalić sa 3.000 kuna, a tu su bili i Marko Grubnić i druge poznate ličnosti i preduzetnici.

Istraga je pokazala da su prikupili ukupno oko 31.000 eura i od tog novca kupili novi automobil – VV Golf za nedjelju dana, piše Danica. To je potvrdio i odbornik u njihovoj opštini Dubravica, mjestu na hrvatsko-mađarskoj granici. Zatekao ih je na pumpi sa tim autom i zaključio: „Pa oni nigdje ne rade, mora da su ga kupili novcem od humanitarne pomoći“. Tako je klupko počelo da se odmotava.

Ovih dana podignuta je optužnica protiv prevarantskog dvojca. Tokom istrage Robert i Doris su se branili ćutanjem. Ukoliko budu proglašeni krivima, sav novac će morati da se vrati uplaticima, kojih ima skoro hiljadu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com