Zelenskom nije dozvoljeno da govori pred američkim Kongresom - Volim Podgoricu

Zelenskom nije dozvoljeno da govori pred američkim Kongresom

Predsjedavajući Predstavničkog doma američkog Kongresa Kevin Makarti saopštio je da je ukrajinskom predsjedniku Vladimiru Zelenskom uskratio mogućnost da govori pred Kongresom.

Makarti je za televiziju „En-Bi-Si njuz“ istakao da nema dovoljno vremena za govor Zelenskog pred Kongresom s obzirom na prezauzetost poslanika.

Predsjedavajući je podsjetio da je Zelenski već govorio pred Kongresom.

Makarti je ranije rekao da će na sastanku Zelenskog i dvopartijske grupe poslanika biti postavljena pitanja o izvještaju o dosadašnjoj pomoći Ukrajini i budućim planovima Kijeva.

Poslednji put Zelenski se obratio američkom Kongresu u decembru 2022. godine, kada je predsjedavajuća Predstavničkog doma bila demokrata Nensi Pelosi.

Nema obećanja o novom paketu pomoći Ukrajini

Prema pisanju portala „Pančboul“, Makarti je rekao da nije obećao ukrajinskom predsjedniku da će se složiti sa novim obimom pomoći Kijevu u iznosu od 24 milijarde dolara koji je tražila Bijela kuća.

Kako prenosi portal, Makarti je nakon sastanka rekao da je Zelenski odgovorio na mnoga pitanja o sukobu, ali da „Makarti nije dao nikakve obaveze u vezi sa paketom pomoći koji traži administracija“.

Bijela kuća je od Kongresa zatražila dodatnih 24 milijarde dolara za potrebe Ukrajine, koja je od februara 2022. već dobila preko 110 milijardi dolara različite pomoći od Sjedinjenih Američkih Država.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com