ZIROJEVIĆ: Porast nacionalizma u Crnoj Gori, britanska ambasada da spriječi dalji rast tenzija

Portparol Socijaldemokrata Crne Gore, Nikola Zirojević, sinoć je, kao gost, prisustvovao sastanku Organizacije britanskih Laburista za Centralnu i Istočnu Evropu, na poziv predsjedavajućeg Organizacije, Džejsona Golda. Sastanku su prisustvovale Ketrin Vest, ministarka spoljnih poslova britanske Vlade u sjenci u Evropi i Amerikama i poslanica u britanskom parlamentu i Džuli Vord, poslanica u Evropskom parlamentu do napuštanja Velike Britanije EU.

Zirojević je iskoristio priliku da sa Vest porazgovara o aktuelnoj situaciji u Crnoj Gori, te da je dodatno upozna sa problemima sa kojima se država suočava od dolaska nove Vlade.
“On je izrazio zabrinutost aktuelnim stanjem u državi, ističući da je u posljednja četiri i po mjeseca došlo do porasta nacionalizma i tenzija u Crnoj Gori, koji prijete da u velikoj mjeri naruše njen građanski karakter, suživot i toleranciju koji su građeni decenijama”, saopšteno je iz SD-a.

Zirojević je istakao važnost djelovanja međunarodnog faktora na dešavanja u Crnoj Gori, posebno izdvajajući Veliku Britaniju i izražavajući očekivanje da će britanska ambasada u Podgorici pažljivo pratiti dešavanja u Crnoj Gori i ulagati maksimalne napore kako bi se spriječio dalji rast tenzija i podjela u državi.

Vest je, kako je saopšteno, pokazala veliko interesovanje za dešavanja u Crnoj Gori, izražavajući saglasnost da Velika Britanija mora biti upravo jedan od onih faktora koji će ulagati maksimalne napore da zaštiti građanski, multinacionalni, multivjerski, sekularni karakter Crne Gore.

Na obostrano zadovoljstvo, dogovoren je nastavak komunikacije u cilju što boljeg informisanja jedne strane (Velika Britanija) kao i podrške drugoj strani (Crna Gora) na istrajavanju u očuvanju svih navedenih vrijednosti koje su duboko utkane u crnogorsko društvo.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button