ŽIVKOVIĆ: Abazović bi populizmom i neistinama da prikrije nesposobnost Vlade

Navodi potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića da hapšenje Slobodana Kašćelana predstavlja najveći uspjeh policije u prethodnih deset godina, osim što nijesu istiniti, uvreda su za samu Upravu policije, ocijenili su iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Šef Kluba poslanika DPS-a Danijel Živković rekao je da to nije prvo hapšenje Kašćelana.

“Niti je riječ o akciji kojom je koordinirala Vlada – već je u pitanju saradnja policija Crne Gore i Češke. Osim toga, Kašćelan je u zadnje vrijeme često boravio i u sudovima i u tužilaštvu”, naveo je Živković.

On je kazao da je u posljednjih deset godina bilo mnogo akcija koje su imale izuzetan nacionalni, regionalni i međunarodni nivo, o čemu je dostupna i dokumentacija i izvještaji sa ocjenama ključnih međunarodnih partnera.

 

“Riječ je samo o jednom Abazovićevom pokušaju da prikrije nesposobnost – sopstvenu, ali i drugih visokih funkcionera Vlade zaduženih za sektor bezbjednosti”, kazao je Živković.

Prema njegovim riječima, slučaj iz Pljevalja, gdje je jedan novoimenovani rukovodilac, suočen sa šovinističkim pritiscima, umjesto podrške dobio kalkulantsku izjavu kako će biti ispitani navodi građana, najbolje govori o tome koliko aktuelna Vlada uopšte želi i da zaštiti kadrove iz oblasti bezbjednosti za koje se sama opredijelila.

“Bezbjednosni sektor iz kojeg cure povjerljive informacije, u kojem se za katastrofalne propuste okrivljuju saradnici, u kojem ko zna kakva sumnjiva lica mjesecima izigravaju “američke diplomate” – teško da je i ozbiljan i stručan”, zaključio je Živković.

 
loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button