Zvanično otvaranje XV Međunarodne naučne konferencije u domenu sportske nauke 13. aprila - Volim Podgoricu

Zvanično otvaranje XV Međunarodne naučne konferencije u domenu sportske nauke 13. aprila

Zvanično otvaranje XV Međunarodne naučne konferencije „Transformacioni procesi u sportu – sportska dostignuća“, koja je okupila oko 350 učesnika sa četiri kontinenta,  biće upriličeno 13. aprila, u 12.00 sati, u Hotelu „Montenegro Beach Resort“, u Budvi.

Na konferenciji će govoriti rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Danilo Nikolić, ministar sporta Nikola Janović i dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje doc. dr Stevo Popović.

Na ovom  najvažnijem  međunarodnom naučnom skupu, kada su sportske nauke u pitanju, predsjednik Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore i predsjedavajući konferencije  prof. dr Duško Bjelica uručiće četiri zlatne  plakete za poseban doprinos i podršku uspješnosti međunarodne naučne konferencije u domenu sporta.

Dobitnici zlaznih plaketa su Vlada Crne Gore, Univerzitet Crne Gore,  Crnogorski olimpijski komitet, Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučno istraživanje – Vlade Vojvodine.

Na konferenciji, koja će trajati od 12. do 15. aprila, predavači po pozivu su vodeći naučni istraživači i eksperti na polju sportskih nauka sa posebnim akcentom na neurokognitivna, neuromuskularna i kineziološka  istraživanja.

Učesnici dolaze iz 23 države, iz Evrope, Azije, Sjeverne Amerike i Autralije, a  među njima je i oko 100 studenata magistarskih i doktorskih studija iz regiona. Na konferenciji će biti predstavljeno 112 naučnih radova na kojima je radilo 235 autora i koautora, a planirane su i dvije radionice.

Najbolji radovi sa konferencije biće objavljeni u časopisu Sport Mont indeksiranom u značajnoj bazi SCOPUS,  kao i u časopisu Jaspe.

Biće proglašen i najbolji mladi naučnik i najbolja naučnica. Nagrade će biti dodijeljene na zatvaranju Konferencije.

Takođe, najbolji rad po mišljenju Naučnog odbora Konferencije objaviće se u časopisu Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine, koji izdaje Crnogorska sportska akademija, a koji je trenutno najreferentniji stručni i naučni časopis u Crnoj Gori u svim naučnim disciplinama i  indeksiran je u bazama Web of Science i u SCOPUS.

Konferencija „Transformacioni procesi u sportu – sportska dostignuća“ je u prethodnom periodu podstakla razvoj sportske nauke u Crnoj Gori i omogućila razmjenu znanja i umrežavanje referentnih domaćih i stranih naučnika i istraživača, studenata i nastavnika.

Konferenciju organizuje Crnogorska sportska akademija u saradnji sa Univerzitetom Crne Gore, odnosno Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje i Ekonomskim fakultetom, Crnogorskim olimpijskim komitetom, kao i međunarodnim partnerskim institucijama, a pod pokroviteljstvom Vlade Crne Gore.

Najbrojnija inostrana delegacija naučnika na  konferenciji je sa Univerziteta u Nici.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com