Zvicer neće biti “na udaru” Tužilaštva Srbije

Navodni vođa “kavačkog klana” Radoje Zvicer obezbijedio je pet miliona eura za svrgavanje političke vlasti u Srbiji, “i da se dovede neko ko bi radio u interesu klana”. To je kazao Srđan Lalić – svjedok okrivljeni u postupku protiv Veljka Belivuka i njegove organizovane grupe pred sudskim vijeću na poslednjem pretresu.

Srpsko Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) analizira Lalićev iskaz, međutim Politika prenosi da se Zvicer neće naći na udaru TOK-a s obzirom na to da on nije državljanin Srbije.

U tu svrhu, ispričao je Lalić na posljednjem glavnom pretresu, bila su sprovođena neka djela, poput pisanja transparenata i objava na društvenim mrežama, piše Politika.

TOK je, radeći na predmetu protiv članova Belivukove grupe, došlo do velikog broja podataka i dokaza koji ukazuju na povezanost lica van Srbije sa ovom organizovanom kriminalnom grupom.

Ono što predstavlja problem jeste to što postoji veliki broj krivičnih djela koja su izvršena u inostranstvu, a TOK nema mogućnosti da ih sve istražuje.

Po zakonu, ovo tužilaštvo može da istražuje samo krivična djela koja su državljani Srbije počinili u inostranstvu, ali ne i ona koja su izvršili strani državljani u svojoj ili trećim državama.

Lalić je priznao izvršenje krivičnih djela i govorio o nekima koji do sada nisu bili predmet istrage, u zamjenu za kaznu zatvora od 18 godina.

loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com