Mještani Park šume na PROTESTU ispred Skupštine 6. marta

Predstavnici mještana Park šume u Zagoriču, sjutra će predati zahtjev Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) da im dozvoli održavanje protesta ispred Skupštine Crne Gore.

Kako je kazao predstavnik mještana Radovan Jeremić, protestni skup je planiran za šesti mart.

“Protest smo planirali sa porodicama, zbog novonastale situacije, oko iseljavanja porodica iz Park šume, svakodnevnog  straha od iseljenja i izbacivanja na ulicu brojnih familija”, istakao je Jeremić.

Mještani iz Park šume, njih preko 300 sa porodicama, održali su danas protestni skup na livadi kod trafo-stanice, osudivši iseljenje porodice Vlahović,  prošlog ponedjeljka, po nalogu sudskih izvršitelja, a zato što je zemla na kojoj su napravili kuću vraćena porodici Vučinić.

“Vlahovići su iseljeni, ta porodica je morala da napusti dom, jer nijesu imali ni novca, a ni zaštitu države, institucija”, kazao je Jeremić.

On je istakao da protest jedino neće biti održan, ako predstavnike mještana, primi premijer Duško Marković i obeća da će biti nešto učinjeno.

“Zahtjev za prijem predat je 22. februara, premijeru Markoviću između ostalog dostavićemo dokumentaciju da je zemljište na kom smo sagradili kuće, već ranije isplaćeno”, istakao je Jeremić.

On je kazao da imaju dokumentaciju da su zemljište gdje je trafo-stanica nekadašnji vlasnici 2012. godine prodali Elektroprivredi Crne Gore za 9,45 eura po kvadratu.

“A nama traže da platimo od 35 do 40 eura po kvadratu, tu su cijenu navodno odredili vještaci, a na osnovu infrastrukture, koju smo mi platili i doveli ua naselje”, istakao je Jeremić. Vučinićima je vraćeno 125.000 kvadratnih metara u Park šumi Zagori, a nasljednicima Femije Stamatović 160.000 kvadrata.

(Vijesti)

loading...

128 komentara

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button