NAJLJEPŠA BAŠTA PODGORICE 2016.: Prva nagrada Anđeli Vujačić

Nagrada za osvojeno prvo mjesto na ovogodišnjem, drugom po redu,  konkursu „Najljepša bašta Podgorice 2016.“ uručena je danas devetnaestogodišnjoj studentkinji Pravnog fakulteta Anđeli Vujačić, dok su nagrade za drugo i treće mjesto osvojile penzionerka Vjera Boljević i učenica srednje škole Milena Lazović.

basta-andjela

Prvonagrađena bašta osvojila je porodični vikend u Hotelu Splendid, koji daruje hotelska grupa „Montenegro stars“, a drugoplasirana i trećeplasirana nagrada dobile su novčane nagrade koje je obezbijedila Turistička organizacija Podgorice. Sve nagrađene bašte dobile su i povelje „Najljepša bašta Podgorice 2016.“ , a za svih šest finalista podgorička kompanija Foto Nikić Digital obezbijedila je personalizovane majice i šolje sa štampanim fotografijama bašti.

Prvonagrađena bašta
Prvonagrađena bašta

-Za mene je rad u bašti odmor i uživanje, kao i način da izrazim svoju kreativnost, rekla je prvonagrađena Anđela Vujačić, i dodala da je njena bašta, po ocjeni žirija, najljepša od prijavljenih, što ne znači da nema ljepših bašti među onima koji su ove godine propustili da se prijave.

basta-marija4

Druga nagrada – bašta Vjere Boljević

-Sve prijavljene bašte su zaslužile nagradu, prije svega, za ljubav prema prema prirodi i veliki doprinos zajedničkoj misiji da Podgorica  bude ljepše i humanije mjesto za život. Žiri je zaista uživao u obilasku bašti koje su ušle u finale, i zaključili smo da su naši sugrađani koji su posvećeni baštovanstvu, bez izuzetka, isto tako posvećeni i čuvanju i brizi o javnim gradskim površinama.  Upoznajući ih, još više smo uvjereni da je ovaj konkurs ispunio jedan od svojih ciljeva – da ukaže na važnost brige o prostoru i da ukaže na ljude koji to rade srcem, rekla je Vesna Radojević, urednica Portala Volim Podgoricu, organizatora konkursa.

basta-marija7

Drugonagrađena bašta

Ana  Jovanović, portparol Turističke organzacije Podgorice, koja je podržala ovaj konkurs, rekla je da očekuje da će on postati tradicionalan i da će, iz godine u godinu, dobijati na značaju i imati sve više učesnika.

basta-milena5

Treća nagrada – Milena Lazović

-Konkurs je i ove godine animirao značajan broj naših sugrađana koji su poslali prijave, a očekujemo da će ih narednih godina biti i više, kao i da će prerasti u prepoznatljivu manifestaciju Glavnog grada koji, nesumnjivo, ima šta da pokaže. Turistička organizacija Podgorice  će sa zadovoljstvom podržati afirmaciju svih aktivnosti naših sugrađana koje doprinose ljepšem izgledu i prepoznatljivosti Glavnog grada a briga o prostoru i prirodi je među prvima, rekla je Jovanović.

Pored tri nagrađene bašte, u finale su ušle i bašte Maje Lađić Maraš, Miloša Bulatovića i Rajka Jovanovića.

 

loading...

4 komentara

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button