ODT izdalo nalog da se zaustave radovi na Gorici

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici izdalo je nalog inspekciji i policiji da obustave radove na Gorici nakon miniranja gradilišta, kako bi se slučaj ispitao, pjavila je TVCG.

No dok se nadležni ne dogovore ko će prvi da povuče potez, mještani Gorice su već podnijeli prijavu protiv investitora za uzurpaciju državnog prostora. U svemu tome ih podržavaju iz Udruženja ljubitelja Gorice i prirode.

Mještani Gorice koje je u subotu uznemirilo nenajavljeno miniranje gradilišta u komšiliku, podnijeli su tužilaštvu prijavu protiv investitora, firme “Eurozox” za uzurpaciju prostora, ali,
kako kažu i nelegalan posao.

Mještanin Slavko Bošković kaže da “Eurozox” nije imao potrebne papire za miniranje placa.

“Firma koje je izvela miniranje je imala dozvore ali izvođač ne. Oni treba da obavijeste mještane i kako treba da izađu iz kuća da bi sigurni bili, a ne stresove da preživljavamo”, kaže Bošković.

Mještane podržavaju iz Udruženja ljubitelja Gorice i prirode koji za ovu parcelu, već tri godine biju bitku.

Aleksandar Tomašević iz Udruženja, kaže da je problem u DUP-u, koji je Glavni grad aminovao prije 12 godina.

“Taj DUP su aminovali bivši i sadašnji gradonačelnik. Mogli su da ga stave van snage, a nijesu. Spratnost je ovdje bila dva i potkrovlje, a sad je četiri sprata, klasičan primjer korupcije i kriminala i privatnog interesa”, ističe Tomašević.

Iako se čekao dogovor Ministarstva ekologije i prostornog planiranja i firme “Eurozox” da dobiju zamjenski plac za planiranu zgradu, investitor je u sred pregovora minirao plac.

“Primjer bahatosti, klasičan primjer privatnog interesa da se uzmu pare za odrađeni posao, ako se dogovore da država vrati pare i pitanje dokle se stiglo sa tim dogovorima i možda je sve predstava za javnost”, kaže Tomašević.

Kako je reakcija javnosti bila glasna, Osnovno državno tužilaštvo je naložilo inspekciji i policiji da zaustave radove dok se ne utvrdi ima li elemenata krivične odgovornosti. Mještani od nadležnih očekuju samo jedno.

“Ako ima zakona oni će stopirati ovo da se ne radi ovdje više”, kaže Bošković.

Reagovali su iz Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma. Navode da je za gradnju objekta podnijeta prijava, te da je investitor stekao uslov da gradi. U dogovoru s inspekcijom Direktorata za vanredne situacije, poručuju, izvršiće inspekcijsku kontrolu, a u prisustvu investitora, nadzornog organa i izvođača radova.

loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com