Sa ovom Podgoričankom nema šale: Puca najpreciznije u državi! - Volim Podgoricu

Sa ovom Podgoričankom nema šale: Puca najpreciznije u državi!

Krajem prošle godine Podgoričanka Anđela Miličković proglašena je najboljom juniorkom u streljaštvu u našoj državi.

Da ovaj sport zahtijeva ogromna odricanja potvrđuje Anđela koja čak i za vrijeme praznika mora da trenira. Pogodila je metu i to tačno u centar.

Uz osmijeh  odstranjuje svoju pušku i mlada sportiskinja priča za Montenegro magazin kako se sprema za takmičenje koje će biti održano krajem maja u Minhenu.

-U pitanju je Svjetski kup u Minhenu. Moram upornije da se spremam, jer je to jako takmičenje. Zato sam ovdje iako je Prvi maj. Oduvijek sam maštala o ovom i evo mi se ukazala prilika da pokažem šta znam– kaže Anđela.

Ona koristi, kako objašnjava, standardnu vazdušnu pušku. Zavoljela je ovaj sport kao djevojčica. Njen otac je 20 godina bio reprezentativac u streljaštvu, pa ga je pratila dok se takmičio. Tako se kod Anđele probudila želja da počne i ona da se bavi ovim sportom. Otac Željko joj je lični trener i kaže, uz osmijeh, da je strog.

-Ali, to mi samo daje snagu da budem sve bolja i bolja. Trener mi je Stanko Laban. Mnogo mi znači njihova podrška – kaže Anđela.

Brojnim medaljama je do sada ovjekovječen njen uspjeh u streljaštvu. Prije nekolika mjeseca osvojila je državni rekord za seniorke i juniorke na takmičenju u Splitu. Ranije je dobila i priznanje za najperspektivnijeg strijelca. A nizaju se i pohvale koje je donosila kada je odlazila na razna internacionalna takmičenja. Nadamo se da će medalja iz Minhena biti sledeća koja će zauzeti mjesto među Anđelinim nagradama.

Ona ne pokazuje samo fantastične rezultate u ovom sportu. U istoj mjeri je dobra i u školi. U trećem je razredu Srednje ekonomske škole ,,Mirko Vešović”. Planira da postane advokat.

-Ali, uvijek ću da se bavim i streljaštvom, jer je to moja ljubav. Uz dobru organizaciju sve može da se postigne – kaže Anđela.

(mnemagazin.me)

 

73 komentara

  1. Hello colleagues, how is everything, and what you want to sayabout this piece of writing, in my view its really awesome in support of me.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com