Uvođenjem LED tehnologije će se izbjeći isključivanje javne rasvjete - Volim Podgoricu

Uvođenjem LED tehnologije će se izbjeći isključivanje javne rasvjete

U prethodnom periodu poseban akcenat u poslovanju gradskog preduzeća Komunalne usluge stavljen je na izradu projekta LED rasvjete. U prvoj fazi predviđena je zamjena 10.750 zastarelih svjetiljki sa LED svjetiljkama, čime će se instalisana snaga javne rasvjete smanjiti sa 1.5 MW namanje od 0.42 MW. Dodatno, zahtijevano je da LED svjetiljke budu opremljene sa sistemom za dimovanje, pa će se na već postignutu uštedu ostvariti dodatna ušteda od oko 30% na način što će se svjetlosni fluks postepeno smanjivati u periodima sa smanjenom frekvencijom pješačkog i motornog saobraćaja.

Ovo je najznačajniji projekat Komunalnih usluga d.o.o. i jedan od značajnih projekata na gradskom nivou koji je zamišljen tako da se kroz njegovu implementaciju ostvare višestruke uštede. Posebno je bitno istaći da će se realizacija ovog važnog Projekta u cjelosti finansirati od efekata uštede električne energije i troškova održavanja objekata javne rasvjete na navedenim teritorijama Glavnog grada. To znači da se iz Budžeta Glavnog grada neće izdvajati sredstva po ovom osnovu, odnosno Projekat će finansirati sam sebe.

Iz opredeljenja da se Glavni grad Podgorica osvijetli i razvija u duhu modernog evropskog grada ovo gradsko preduzeće čini sve napore da Projekat uvođenja LED tehnologi je na teritoriji Glavnog grada realizuje ubrzano i u što većoj mjeri.

Realizacija se očekuje početkom 2018. godine, a implementacija će trajati ne duže od 120 radnih dana.

Napominjemo da će se nakon realizacije ovog Projekta, na zadovoljstvo svih građana, stvoriti uslovi produženja režima rada na cjelonoćni režim sa smanjenim intezitetom snage u noćnim satima nakon 24:00h, čime bi se izbjeglo nepopularno isključivanje javne rasvjete u 24h, a koja i sada radi u štednom režimu.

Podsjećamo, sve eventualne kvarove na objektima javne rasvjete i svjetlosne signalizacije građani mogu prijaviti putem telefona na broju 020/623-927 ili lično u prostorijama našeg Društva koje se nalazi u Ulici Zetskih vladara bb svakog radnog dana od 07:00-15:00h. Takođe, prijave se moguslati putem aktuelnog call centra “sistem 48”.

Volim PODGORICU

1 komentar

  1. Intimately, the post is really the greatest on that worthw hile topic. I match in with your conclusions and also will eagerly look forward to your next updates. Simply saying thanks will certainly not simply be enough, for the wonderful clarity in your writing. I can without delay grab your rss feed to stay abreast of any updates. Pleasant work and also much success in your business endeavors!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com