Bjeloruska atletičarka zatražila azil, izbačena iz tima jer je kritikovala trenere

Bjeloruska sprinterka Kristina Cimanovskaja, ne želi da se vrati u svoju zemlju i zatražila je azil, a pozvala je i Međunarodni olimpijski komitet da se uključi u njen slučaj, prenose svetski mediji.

Ona je izjavila da je uklonjena iz nacionalnog tima i odvedena na aerodrom u Tokiju protivno svojoj želji, a kako navodi sve zbog kritika koje je uputila nacionalnim trenerima.

“Tražim pomoć od Međunarodnog olimpijskog komiteta”,  rekla je Cimanovskaja u videu objavljenom na kanalu Telegram Bjeloruske fondacije za solidarnost u sportu.

Telegram je grupa koja podržava sportiste koji su u zatvoru ili su skrajnuti zbog svojih političkih stavova.

“Vrše pritisak na mene, pokušavaju da me izvuku iz zemlje bez moje dozvole. Tražim od MOK-a da se uključi”, poručila je Cimanovskaja.

Bjeloruska atletičarka je snimila video u kom traži da se Međunarodni olimpijski komitet uključi u njen slučaj, jer su joj treneri rekli da ode u sobu i da se pakuje.

“Izbačena sam iz tima jer sam pričala na Instagramu o nemaru naših trenera. Neke od djevojaka nisu došle ovdje da se takmiče jer nisu imale dovoljno urađenih doping testova. Trener mi je rekao da je došlo naređenje „odozgo” da me odstrane iz tima”, navela je Cimanovskaja. 

Ona je tražila od bjeloruske dijaspore u Japanu da joj pomognu na aerodromu.

Svjetski mediji prenose, da je ostala uz japanske policajce na aerodromu u Tokiju i da je nezvanično zatražila azil u Njemačkoj ili Austriji, jer se plaši da se posle svega vrati u Bjelorusiju.

Prema navodima bjeloruskih medija, Ministarstvo spoljnih poslova Japana se uključilo u slučaj, i Cimanovskaja je zadržana na aerodromu.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com