Crna Gora danas protiv Hrvatske u osmini finala - Volim Podgoricu

Crna Gora danas protiv Hrvatske u osmini finala

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore igraće danas protiv Hrvatske u osmini finala Svjetskog prvenstva u Fukuoki.

Crnogorski vaterpolisti u grupnom dijelu takmičenja pobijedili su Južnu Afriku, a izgubili su od Španije i Srbije, nakon četveraca.

Bolji iz duela Crne Gore i Hrvatske igraće u četvrtfinalu protiv Grčke.

Igrač “ajkula” Vladan Spaić kazao je da ekipa što prije mora da zaboravi poraz od Srbije. On smatra da će protiv Hrvatske u osmini finala Svjetskog prvenstva nijanse odlučivati o pobjedniku.

“Kreće nokaut faza u kojoj očekujem da ćemo biti u najboljem izdanju i pružiti maksimum. Teško je zaboraviti utakmicu protiv Srbije, jer se onakav preokret ne događa svaki dan. Dominirali smo većim dijelom meča, ali smo uspjeli da ispustimo pobjedu, pa sada moramo da idemo težim putem”, kazao je Spaić.

Istakao je da je ekipa i pored dva poraza u grupi, pokazala kvalitet.

“Šteta što nismo pobijedili jedan od dva derbija u grupi. Sada nas čeka evropski prvak, ali smo pokazali da imamo kvalitet i igru. Moramo samo neke detalje da popravimo i mislim da ćemo sa Hrvatskom igrati meč na jednu loptu”, istakao je naš reprezentativac.

Selektor vaterpolo reprezentacije Hrvatske Ivica Tucak kazao je da njegova ekipa ne smije da uđe u ritam Crne Gore.

“Poznajem dobro crnogorske igrače i selektora, poznajem i taj sistem i način razmišljanja. Znam da će nam biti teško, jer su Crnogorci vrh svjetskog vaterpola”, rekao je Tucak.

Kaže da mu je žao što se ovako rano na turniru srijeće sa našom selekcijom.

“Prva utakmica u nokaut fazi je uvijek najteža. Bilo bi mi draže da smo se sreli negdje kasnije na turniru, recimo u polufinalu.Nismo imali puno vremena za odmor.”,istakao je Tucak.

U ostalim utakmicama osnmine finale sastaće se: SAD – Kanada, Australija – Francuska i Japan – Srbija.

 

(RTCG.ME)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com