Danas nastavak osmine LŠ: Juventus – Bajer, Arsenal – Barelona - Volim Podgoricu

Danas nastavak osmine LŠ: Juventus – Bajer, Arsenal – Barelona

“Igramo protiv vjerovatno najbolje ekipe u Evropi kada su u pitanju prekidi”, tako je Pep Gvardiola najavio duel Juventusa i Bajerna u osmini finala Lige šampiona.

Niti je Juve opasan jedino kada lopta miruje, niti je Evropa potpuno povjerovala u riječi katalonskog trenera koji je pokušao da odglumi strah pred okršaj sa šampionom Italije.

Juve kao aktuelni evropski vicešampion ima određene šanse u ovom dvomeču, a one su pristojne i zbog činjenice da je Bajern taj od kojeg svi očekuju da ove sezone, nakon dvije ne baš uspješne u Evropi, ode do finala Lige šampiona pod Gvardiolinom komandom.

“Imamo recept za Bajern. Pitanje je samo da li ćemo moći da ga sprovedemo u djelo. Jer, ne pitamo se samo mi”, rekao je trener „stare dame” Masimilijano Alegri.

Juve je u Evropi samo dva puta izgubio u Torinu od 2004. godine (tada ga je savladao Deportivo iz La Korunje), i oba puta mu se to dogodilo protiv Bajerna. Prvi put u grupi u sezoni 2009/10. kada je bilo 4:1 za Bavarce (tim trjumfom su eliminisali Italijane), a onda i 2013. u osmini finala (2:0).

Velikan iz Minhena priželjkuje isti scenario i večeras, jer je prethodna dva puta kada je pobjeđivao u Torinu stizao do finala.

Jedno je izgubio (od Intera 2010. u Madridu), a onda je osvojio titulu trijumfom nad Borusijom iz Dortmunda na „Vembliju”.

Bajern je sa Gvardiolom prethodne dvije godine stizao do polufinala. Plasman među četiri najbolja i treću sezonu zaredom teško da bi ikom išta značio u Bavarskoj, pa i samom treneru koji na ljeto ide u Mančester siti.

“Ne gledamo tako daleko i ne vidimo sebe već u polufinalu ili finalu. Ispred nas je sada pravi protivnik koji igra mnogo bolje u posljednjem periodu nakon što je imao dosta problema na startu sezone. Osmina finala je specifičan momenat nokaut faze, jer i timovi koji su na papiru slabiji vide svoje šansu nakon pauze”, rekao je Gvardiola i pojasnio šta treba Bajernu u prvom susretu.

“Da odigramo dobro i da postignemo koji gol. Ne znam da li ćemo uspjeti, jer znamo da Juve teško prima golove”, ističe Gvardiola.

Bajern je oslabljen, nema Boatenga, Badštubera i Havija Martinesa, pod znakom pitanja su i Benatija i Taski…, a probleme ima i Alegri, jer su na posljednjem treningu definitivno iz konkurencije za meč ispali Kjelini i Aleks Sandro.

“Prva naša ambicija pred prvu utakmicu je da sačuvamo realne šanse da se borimo za četvrtfinale i u revanšu. Nije lako, Bajern je fudbalska sila, ali i mi smo u usponu forme”, rekao je golman Juvea Đanluiđi Bufon.

Barselona ide u London, protivnik joj je opet Arsenal. Tradicija je na strani „blaugrane”, koja je veliki favorit da prođe u četvrtfinale.

“Ovo su rekli mnogi, a sada ću i ja: nije teško trenirati tim kakav je ovaj Barselonin! Posao mi je zaista olakšan, jer su svi u ekipi podređeni samo jednom cilju – da Barsa pobijedi u svakoj utakmici. Ponosan sam što sam na čelu tima koji izgleda kao da ne može da se zasiti pobjeda”, rekao je Luis Enrike.

A Arsen Venger dobro zna s kim ima posla.

“Ne postoje savršeni timovi, ali Barsa je najbliža tome. Imamo šanse protiv nje, ali samo ako budemo perfektni i ako budemo znali kako da iskoristimo svaku priliku koja nam se ukaže. Poštujem Enrikea kao trenera, bilo je dosta skeptika kada je stigao u Barsu, a on je na kritike odgovorio sa tri titule u jednoj sezoni”, kazao je Venger.

(Vijesti)

1 komentar

  1. I want to show my thanks to you just for rescuing me from such a predicament. Because of looking throughout the world wide web and coming across thoughts that were not helpful, I thought my entire life was well over. Living without the approaches to the issues you’ve solved as a result of your main guide is a crucial case, as well as the kind which may have adversely damaged my career if I had not noticed your web page. Your actual skills and kindness in dealing with all the stuff was crucial. I don’t know what I would’ve done if I had not come upon such a step like this. I can at this time look ahead to my future. Thanks so much for the impressive and effective help. I will not be reluctant to recommend your web sites to any individual who should receive guidelines on this problem.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com