Danas “trening” sa Turcima pa napad na moćnu Italiju - Volim Podgoricu

Danas “trening” sa Turcima pa napad na moćnu Italiju

Crnogorski vaterpolisti su pobjedom nad Njemačkom u posljednjem kolu grupne faze uradili ogroman posao za nastavak takmičenja na Evropskom prvenstvu u Budimpešti. Ili bolje rečeno – uradili su ono što su morali, što je i nakon žrijeba za EP postavljeno kao obaveza.

Osvojile su drugo mjesto, iza Hrvatske, „izabrale” mnogo lakšeg rivala u osmini finala i približile se prvom cilju – plasmanu u četvrtfinale koje donosi i vizu za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre.

Sada počinje nokaut faza, a prvi protivnik u njoj je najlakši mogući – selekcija Turske (danas od 14.30), tim koji teško da može ozbiljnije da ugrozi naše vaterpoliste na putu ka četvrtfinalnom okršaju sa Italijom.

Meč sa Njemcima odavno je bio opsesija za „ajkule”, jer su znale kakvu težinu ima, mada je opšti utisak i da je Crna Gora u ovom trenutku previše respekta poklonila „pancerima”. Jer iste te Njemce je u samo 14 dana – prvo na pripremnom turniru u Podgorici, a onda i na Evropskom prvenstvu – savladala sa ukupno 15 golova razlike.

– Poslije duže vremena smo odigrali utakmicu bez oscilacija – jako dobro od početka do kraja. Možda je realizacija mogla da bude bolja, ali je defanziva bila sjajna, u više navrata smo učinili da Njemci ne znaju šta da rade s loptom – rekao je Marko Petković.

Ta gotovo perfektna defanzivna partija omogućila je da sada rival bude Turska. Moglo je da bude mnogo gore da je Njemačka kojim slučajem pobijedila Crnu Goru – danas bi igrala sa Španijom, aktuelnim vicešampionom svijeta.

– Protiv Turske nas očekuje lagan meč, ali ćemo i selektor i mi insistirati da ga iskoristimo na uigravanje i podizanje forme pred utakmicu sa Italijom – poručio je Petković.

Za Tursku, dakle, posebna priprema nije potrebno, jer predstavlja vjerovatno i najlakši ispit za crnogorsku selekciju na Evropskom prvenstvu. U mislima je Italija, današnja 32 minuta će biti usmjerena isključivo ka duelu sa „azurima”.

– Prvo Turska, pa tek onda Italija – upozorava Stefan Vidović.

– Moramo ozbiljno da priđemo tom meču, jer su Turci protiv Mađarske odigrali odlično u prvoj četvrtini. Bitno je da od starta budemo ozbiljni, onda neće biti problema – kaže Vidović.

Vaterpolista italijanske Ortiđe napominje i da je atmosfera u timu drugačija nego ranijih godina.

– Dugo sam sa reprezentacijom, dugo ovako nije bila dobra atmosfera. Borbenost je na maksimalnom nivou. To je ono što me raduje i što čini da se osjećam jako dobro u ovoj ekipi – dodao je Vidović.

Tešanović: Da ozbiljno shvatimo i ovu utakmicu

Mladi golman Petar Tešanović je dobio šansu protiv Slovačke, onda i u posljednjoj četvrtini duela sa Njemcima. Ako sve bude kako se očekuje, vjerovatno će i danas protiv Turske dočekati minutažu.

– Protiv Njemačke nas je krasila odlična odbrana. Limitirali smo protivnika pred našim golom, nismo dozvolili mnogo izrađenih šuteva. Možda smo mogli u napadu još bolje. Vrijeme je da mislimo na Tursku, najlakšeg rivala, kojeg ćemo svakako shvatiti ozbiljno. Idemo utakmicu po utakmicu, u četvrtfinalu nas čeka Italija i sigurno da ćemo i u tom meču dati sve što imamo – rekao je Tešanović, čuvar mreže Jadran Carina.

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com