Derbi u Dubrovniku - Volim Podgoricu

Derbi u Dubrovniku

Jadran je gotovo sigurno učesnik finalnog turnira regionalne A1 lige, ima osam bodova više od Mladosti i Primorja, ekipa koje se bore za četvrto mjesto, pa derbi sa Jugom u Dubrovniku (19 sati) može da odigra i za svoju dušu.

Kada je protivnik velikan poput „jugaša“ onda posebna motivacija i nije potrebna – tim Vjekoslava Kobešćaka je bez konkurencije najbolji tim u regionu, ima svih 10 pobjeda do sada u A1 ligi, aktuelni je šampion Evrope…

“Ovo je duel koji donosi obavezu da pružimo sve što imamo i vidimo gdje smo u odnosu na vrhunsku ekipu. Jug to definitivno jeste. Prošle godine je osvojio sve što je moglo da se osvoji, ove ima iste ambicije i to najbolje oslikava kakav je naš naredni protivnik”, rekao je Stefan Vidović.

Jug je pobijedio u prvom međusobnom duelu dva tima (u Igalu je bilo 16:7), pa Novljani, ako ništa drugo, žele da u Gružu prođu bolje nego tog 3. novembra prošle godine.

“Jug i Jadran su dvije najbolje ekipe u ligi, ali mi u ovakvoj utakmici nemamo šta da izgubimo. Mlad tim kao što je naš može samo da napreduje kroz ovakve duele, a i iskoristićemo ga kao neku vrstu pripreme za Ferencvaroš. Znamo i da nas u Jugu respektuju, što je pokazatelj da cijene ono što radimo i da smo na pravom putu. Očekujem dobru utakmicu”, istakao je Vidović.

Jadranove ambicije u Dalmaciji zavisiće i od toga da li će biti kompletan, a pod znakom pitanja su dvojica bitnih igrača – Željko Kovačić je povrijeđen, a Stefan Pješivac bolestan.

“Poštujemo Jadran i to ne bez razloga, jer su po meni najveći protivnik u ligi. Novljani imaju i odličnog trenera Vladimira Gojkovića koji sve to dobro vodi. Tako da sam siguran da nas čeka težak meč”, istakao je Kobešćak, trener Juga.

Pejaković pred Primorje: Samo da pružimo sve što imamo

Budva je u sve boljoj formi, pokazuju to i rezultati, ali večeras joj se ne daju velike šanse protiv Primorja na domaćem bazenu (18 sati).

Iako Riječani nisu moćni kao što su bili prethodnih sezona (trenutno su na petom mjestu regionalne A1 lige) nema dileme da im pripada uloga favorita u ovom meču. Ali, trebalo bi da se nešto pitaju i Budvani…

“Nije Primorje jako kao što je bilo ranije, ali opet je to ekipa puna fenomenalnih pojedinaca. Zaslužuju respekt, a i mi moramo da znamo da smo daleko od takvih ekipa i da ne možemo da prijetimo. Pokušaćemo da damo sve, ali ne krijemo da nam je forma u usponu i da je voljni momenat ekipe na visokom nivou. Priželjkujemo iznenađenje, vidjećemo je li realno da do njega dođemo”, rekao je trener Drago Pejaković.

Budva će biti oslabljena…

“Stefan Kovačević neće igrati i to je veliki peh za nas. Bićemo hendikepirani na poziciji beka, a dobro znamo da je Primorje tu najjače, jer im je najbolji igrač centar Kozmin Radu”, dodao je Pejaković.

A u A2 ligi je na programu 10. runda – Primorac igra protiv Šapca u gostima (18 časova), a u istom terminu se Kataro sastaje sa Medvešćakom u Kotoru.

(vijesti)

4 komentara

  1. I am speechless. This is a very good blog and very attractive too. Nice work! That’s now not in reality so much coming from an beginner publisher like me, but it’s all I may say after diving into your posts. Nice grammar and vocabulary. Now not like other blogs. You in point of fact recognise what you?re talking approximately too. Such a lot that you made me need to discover more. Your weblog has transform a stepping stone for me, my friend.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com