DEVETO ZLATO NAJVEĆEG ŠAMPIONA DANAŠNJICE: “Eto vam, ja sam najveći!” - Volim Podgoricu

DEVETO ZLATO NAJVEĆEG ŠAMPIONA DANAŠNJICE: “Eto vam, ja sam najveći!”

Jusein Bolt je kompletirao savršen nastup na Olimpijskim igrama i zlatom u štafeti 4×100 metara završio je priču na najvećoj sportskoj smotri.

Jamajčanin je potvrdio da je sa druge planete, osvojivši deveto zlato u isto toliko trka na OI. Tako se izjednačio sa legendarnim Karlom Luisom koji je imao i nekoliko poraza na igrama, a za razliku od Bolta nastupao je i u skoku u dalj.

“Eto vam, ja sam najveći”, poručio je nakon osvajanja još jednog zlata.

Štafeta Jamajke u sastavu Bolt, Pauel, Blejk i Ašmede istračala je u vremenu 37.27. Drugo mjesto pripalo je senzacionalnim Japancima, dok je treće prigrabila Kanada poslije diskvalifikacije Amerikanaca.

U ženskoj štafeti slavile su Amerikanke koje su istrčale drugo najbrže vrijeme u istoriji, 41.01. Drugo mjesto pripalo je Jamajčankama, dok su treće bile Britanke.

Ajana Almaz nije ponovila trku sa 10.000 metara kada je novim svjetskim rekordom stigla do zlata. To što nije bila na vrhunskom nivou iskoristile su Kenijke. Vivian Čerijot osvojila je zlato ispred sunarodnice elen Onsando Obiri. Ajana je stigla do bronze pošto nije imala odgovo na odličnu taktiku kenijskog dvojca koji je u finiš krenuo dva kilometra prije cilja.

2 komentara

  1. Woah! I’m really loving the template/theme of this website. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s hard to get that “perfect balance” between user friendliness and visual appeal. I must say that you’ve done a very good job with this. Additionally, the blog loads super fast for me on Safari. Exceptional Blog!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com