Džudo i Karate savez CG nisu dobili državni novac jer nisu dostavili prethodni izvještaj o trošenju - Volim Podgoricu

Džudo i Karate savez CG nisu dobili državni novac jer nisu dostavili prethodni izvještaj o trošenju

Izuzev Džudo i Karate saveza, svi ostali sportski subjekti koje je Ministarstvo sporta sufinasiralo na ovogodišnjem konkursu u iznosu većem od pet hiljada eura, uspješno su prošli prvu kvartalnu finansijsku kontrolu trošenja dodijeljenog novca, saopšteno je iz Ministarstva sporta.

 Medju njima se posebno ističu Fudbalski, Košarkaški, Bokserski, Atletski, Šahovski, Vaterpolo savez i Crnogorski olimpijski komitet, koji su dostavili besprekorne kvartalne finansijske izvještaje i to sa detaljnim podacima o svojim programsko-finansijskim aktivnostima i u potpunosti ispoštovali Procedure o načinu izrade i dostavljanja izvještaja.

“Ta nas činjenica ne samo raduje, već i navodi na optimističan zaključak, koji ide u prilog tezi da u Crnoj Gori postoje sportski subjekti koji svojim poslovima i zadacima pristupaju u skladu sa zakonom, poštujući prije svega sve ugovorima preuzete obaveze i prema sportistima i prema državi. Na taj način doprinose jednom od glavnih ciljeva ministarstva, a to je afirmacija crnogorskog sporta, što ih preporučuje za našeg ozbiljnog partnera na putu daljeg unaprjedjivanja i razvoja sporta u Crnoj Gori.

Nažalost, Ministarstvo sporta ovom prilikom obavještava crnogorsku javnost da, uprkos obostranim dodatno uloženim naporima i naknadnim rokovima koje smo omogućili sportskim savezima i klubovima kako bi kompletirali finansijsku dokumemtaciju o trošenju novca dodijeljenom putem konkursa, dva nacionalna sportska saveza nijesu dostavila finansijske izvještaje u skladu sa Procedurama o načinu izrade i dostavljanja izvještaja i to: Džudo savez Crne Gore i Karate savez Crne Gore. Imajući to u vidu, Ministarstvo sporta saopštava da ne može nastaviti dalje sufinansiranje njihovih Programa, što znači da ćemo sa ta dva saveza raskinuti ugovor.

Koristimo priliku i da podsjetimo, da će naša zemlja biti domaćin ovogodišnjeg Evropskog džudo prvenstva za mlađe seniore. Cijeneći značaj tog događaja, ne samo za džudo sport, već i za cjelokupni sistem sporta i državu Crnu Goru, Ministarstvo sporta opredijeliće određena finansijska sredstva za organizaciju tog prvenstva, tako što će sa Džudo savezom potpisati poseban ugovor, kojim će biti precizirane obaveze u kontekstu organizacije pomenutog takmičenja. Ministarstvo se na taj korak odlučilo, želeći prije svega da promoviše crnogorski sport, ali i da odgovorno pristupimo obavezama koje smo kao država preuzeli dobijanjem organizacije tog značajnog sportskog događaja.

Takođe, obavještavamo sportske saveze i klubove da je rok za dostavljanje narednog izvještaja 15.10.2017, apelujući da na vrijeme pristupe ispunjavanju ugovorom preuzetih obaveza, kako bismo izbjegli ovakve i slične situacije”, ističu iz Ministarstva sporta.

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com