DŽUDO SAVEZ CRNE GORE: Ugašeni Džudo savez pokušava da se domogne novca iz budžeta - Volim Podgoricu

DŽUDO SAVEZ CRNE GORE: Ugašeni Džudo savez pokušava da se domogne novca iz budžeta

Džudo savez Crne Gore obratio se javnosti, ponovo tvrdeći da “Džudo savez” iza kojeg, kako navode, stoje “sportski funkcioneri” – ne postoji.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

“Prinuđeni smo da reagujemo na još jedno neistinito saopštenje par pojedinaca tzv. “sportskih funkcionera” koji se lažno pretstavljaju kao ugašeni Džudo savez.

Ova grupica ljudi u svom najnovijem naučno-fantastičnom saopštenju veoma prostom retorikom, naravno bez ikakvog dokaza, pokušava da diskredituje našeg sportskog direktora gospodina Srđana Mrvaljevića i negira postojanje jedinog legitimnog i međunarodno priznatog Saveza zaduženog za džudo sport na teritoriji Crne Gore.

Razumijemo očajničke pokušaje ove interesno povezane grupice da i ove godine dođe do budžeta namijenjenog za džudo sport i sportiste, ali kao ozbiljna i odgovorna sportska organizacija koju čine najbolji klubovi, treneri i takmičari nećemo im to dozvoliti.

Želimo samo da istaknemo da smo veoma ponosni što u našoj organizaciji imamo jednog od najboljih sportista Crne Gore, vicešampiona svijeta i barjaktara na Olimpijskim i Evropskim igrama koji je priznat i prepoznatljiv u zemlji i svijetu.

Ako pokušavate da okrivite nekoga iz novoosnovanog Judo saveza za gubitak finansija, zabranu rada, blokadu svih klubova i takmičara onda želimo da vas podsjetimo da se sve to desilo u vašem, a ne našem mandatu.

Prema tome nije kriv ni Srđan ni Judo savez za nanesenu štetu, katastrofalne rezultate i afere koje su pogađale džudo sport. Krivi ste vas par funkcionera bivšeg Saveza koji ste bili spremni da žrtvujete sve klubove i takmičare kako bi malo duže ostali na funkciji, što i sada pokušavate da uradite falsifikovanjem stvarnosti i činjeničnog stanja.
Vaše tvrdnje da mi želimo da izbrišemo Savez koji ima tradiciju preko 50 godina je obična jeftina manipulacija iz razloga što Judo savez čine isti oni klubovi koji su bili članovi bivšeg izbrisanog Saveza.

Bili smo primorani da promijenimo ime iz “Džudo savez” u “Judo savez” iz razloga što nismo željeli da nasleđujemo vaše dugove, prijave, tužbe, blokirane račune i ostale stvari koje su obilježiliće vaše “uspješne” mandate.

Prema tome jasno je da se ovdje ne radi o dva paralelna saveza sa različitim klubovima, već istom savezu koji je bio primoran da promijeni ime.

Tvrdite da iza vas stoji 20 klubova, ali ni jedan niste imenovali. Još jedna neistina iz razloga što je preko 90 procenata klubova bivšeg saveza postalo član Judo saveza.

Iza nas stoji 22 kluba, a za razliku od vas mi ćemo Crnogorskoj javnosti reći tačno koji su:

“Akademik” – Niksic
“Kodokan” – Podgorica
“Ibar” – Rozaje
“Nenad Sinanovic” – Podgorica
“Milenijum” – Podgorica
“Gorica” – Podgorica
“Arso Milic” – Podgorica
“Champion” – Kotor
“Strasevina” – Niksic
“Tivat” – Tivat
“Mornar” – Bar
“Favorit” – Bijelo Polje
“Buducnost” – Podgorica
“Mladost” – Podgorica
“Proleter” – Podgorica
“Stara Varos” – Podgorica
“Codocan” – Berane
“Judo Jin” – Podgorica
“Igalo”- Herceg Novi
“Milos Stankovic”- Zeta
“Crnogorac”- Cetinje
“Fighter”- Podgorica

Ovim završavamo svaku komunikaciju sa ovih par pojedinaca tzv. “sportskih funkcionera” iz razloga što želimo kao i do sada da pričamo o pozitivnim stvarima, našim klubovima, najboljim sportistima, razvijanjem džudo sporta, sponzorima, projektima, seminarima i svemu onome što čini jednu nacionalnu sportsku organizaciju ozbiljnom i odgovornom”, zaključuje se u saopštenju Džudo saveza Crne Gore.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com