EVROPSKO PRVENSTVO ZA KOŠARKAŠE: Crna Gora izgubila od Španije - Volim Podgoricu

EVROPSKO PRVENSTVO ZA KOŠARKAŠE: Crna Gora izgubila od Španije

Košarkaška reprezentacija Crne Gore poražena je od Španije 82:65 u četvrtom kolu Eurobasketa, pa će pobjedu za prolaz u osminu finala tražiti sjutra protiv Gruzije.

Naša ekipa bi i prije meča sa domaćom selekcijom mogla da čekira kartu za Berlin, a da bi se to dogodilo neophodno je da Bugarska pobijedi Belgiju.

Crna Gora je bila u igri samo na startu meča, do rezultata 15:13 za Špance. Tada je “furija” napravila seriju 10:0 otišla na 25:13.

Španija je od početka bila dominantna pod košem (12:3 u skokovima u prvoj četvrtini), zaustavila unutrašnju linije naše reprezentacije, postizala lake poene iz tranzicije, a odlično je šutirala i sa distance.

“Furija” je pogađala trojke sa svih pozicija, otišla na 42:22, ali je tada uslijedio posljednji pokušaj Crne Gore da se vrati u meč. Ekipa Boška Radovića je prišla na 42:29, potom je Peri krenuo u kontru, ali je promašio polaganje, pa je svjetski prvak otišao na 46:29, da bi nakon 20 minuta bilo 53:31.

U nastavku su Španci imali i maksimalnih 27 poena prednosti – 62:35.

Najefikasniji u ekipi Boška Radovića bio je Vladimir Mihailović sa 18 poena. Marko Simonović je meč završio sa 11, a Kendrik Peri sa 10 poena.

Kod Španaca je Brizuela bio najefikasniji sa 18 poena. Vili Ernangomes je ubacio 14, a Lorenco Braun i Haime Pradilja po 12.

“Furija” je meč završila sa 41 uhvaćenom loptom, naspram 25 koliko je imala Crna Gora.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com