Evo kako legenda madridskog Reala prognozira završnicu Lige šampiona - Volim Podgoricu

Evo kako legenda madridskog Reala prognozira završnicu Lige šampiona

Uoči foto-finiša sezone u Primeri, te Uefinim takmičenjima, Predrag Mijatović, legenda „kraljevskog kluba“, za hrvatske medije prognozirao je rasplet – njegovo mišljenje je da će Barselona osvojiti špansku titulu, a da će četiri španska kluba igrati u finalu Lige šampiona i Lige Evrope.

„Volio da ove godine u oba Uefina takmičenja imamo španska finala, da dalje prođu Real i Atletiko i da opet igraju finale Lige šampiona, a očekujem da će u Ligi Evrope finale igrati Viljareal i Sevilja. Za mene to ne bi bilo nikakvo iznenađenje, jer je Primera apsolutno najjača liga, i to u posljednjih deset godina. Što se tiče španskog prvenstva, kao navijač Reala želio bih da Real bude prvi, ali mislim da će prvak biti Barselona, jer zavisi sama od sebe u posljednja dva kola“, rekao je Mijatović.

Hrvatskim medijima posebno interesantno bilo je njegovo mišljenje o dvojici hrvatskih fudbalera u najvećim španskim klubovima – Luki Modriću i Ivanu Rakitiću.

Mijatović je dijelio komplimente na račun veziste Reala, koga je htio da dovede još prije osam godina, kada je bio sportski direktor madridskog kluba.

„Luka je u ovom trenutku jedan od najboljih igrača Reala, a daleko najbolji igrač na toj poziciji na svijetu. Pratim sve utakmice Reala i odgovorno kažem da igra Reala mnogo zavisi o Modriću. Luka je postao vođa Reala i jako mi je drago zbog toga, jer osim što je fantastičan igrač, dobar je i pristojan momak. Iz ličnog iskustva znam da nije lako trijumfovati u Realu, jer morate zadovoljiti navijače, trenere, saigrače i medije. On je to uspio“, rekao je Mijatović.

I Rakitić je, po njegovom mišljenju, izuzetno važan igrač za Barselonu.

„Treba biti iskren i reći da nema težinu kao recimo Modrić u Realu, ali u tako moćnoj ekipi, prepunoj zvijezda, kao što je Barsa, nije se lako izboriti za mjesto i poštovanje, i zbog toga treba odati priznanje Rakitiću“, zaključio je Mijatović.

OCIJENI:

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com