PRESEDAN: UEFA nagradila Hrvate oduzimanjem jednog boda! - Volim Podgoricu

PRESEDAN: UEFA nagradila Hrvate oduzimanjem jednog boda!

Disciplinska komisija UEFA kaznila je fudbalsku reprezentaciju Hrvatske sa oduzimanjem jednog boda zbog iscrtanog kukastog krsta na stadionu “Poljud”, koji je iscrtan pred meč kvalifikacija za EURO Hrvatska – Italija (1:1).

Uz to, tamošnji savez moraće da plati i novčanu kaznu 100.000 evra i igraće se dvije naredne domaće utakmice bez publike. UEFA je takođe odredila da preostale domaće utakmice u ovim kvalifikacijama Hrvatska ne smije da igra na “Poljudu”, što znači da će još Bugarsku dočekati pred praznim tribinama u tekućim kvalifikacijama.

“Koliko god ovo izgledalo kao da nam se UEFA smilovala, ovo je i dalje najteža kazna koju je Hrvatska do sada dobila“, ističu hrvatski mediji, koji su prethodnih dana, kao i predsjednik saveza Davor Šuker, strahovali da će UEFA zbog niza incidenata navijača ovaj put izbaciti selekciju iz takmičenja.

Hrvatska je zbog izgreda huligana na utakmici Italija – Hrvatska bila kažnjena zatvaranjem jedne tribine i 80.000 evra, a zbog rasističkog ponašanja na susretu Hrvatska – Norveška igranjem pred praznim stadionom i 55.000 evra.

Hrvatska je od nereda na Malti do prekida na San Siru platila više od pola miliona evra kazne, a mediji podsjećaju da bi još jedan incident u režiji navijača doveo do definitivnog izbacivanja reprezentacije.

Imajući u vidu koliki skandal je izbio zbog isticanja fašističkog obeležja i kontinuiteta ispada, ova odluka UEFA ne deluje kao najgora koju su Hrvati mogli da dobiju.

(Telegraf)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com