IGRA ZA PRESTIŽ: Budućnost Voli večeras dočekuje Zvezdu - Volim Podgoricu

IGRA ZA PRESTIŽ: Budućnost Voli večeras dočekuje Zvezdu

Pobjedom nad Borcem u ponedeljak, košarkaši Budućnost Volija su osigurali treće mjesto pred plej-of. Ostalo je da odigraju još dva meča, ali ona nemaju rezultatski značaj.

Ne mogu do druge pozicije, a ne mogu ni da padnu na četvrto mjesto. Prvi rival je Crvena zvezda, večeras od 21 sat, a prvi put nakon dosta vremena meč se igra samo za prestiž.

“Crveno-beli” startuju sa pozicije jedan i do kraja će imati prednost domaćeg terena.

Bez obzira što utakmica nema rezultatski značaj, Podgoričani maksimalno motivisani čekaju aktuelnog šampiona regionalne lige i žele da se revanširaju za poraz iz prvog dijela sezone, a ujedno naporave dobru uvertiru za utorak i mnogo važniji okršaj sa Andorom u osmini finala Evrokupa.

“Plavi” su imali vremena da se odmore i pripreme za duel sa Beograđanima.

“Na rasporedu je odložena utakmica zbog Covid-19, protiv aktuelnih šampiona lige. Prvobitno smo trebali da igramo u januaru, i tada bi taj susret imao potpuno drugačiju težinu i značaj. Sada će to izostati, jer se poredak obie ekipe ne može promijeniti. S druge strane, nema nikakve sumnje da želje za pobjedom neće manjkati. Dvorana će biti dupke puna, i energija naših navijača će nam biti i dodatna pomoć i dodatni motiv”, istakao je Aleksandar Džikić, trener “plavih”.

Poslije ne baš uspješnog marta, u kome su ostvarili samo dvije pobjede uz šest poraza, u aprilu “plavi” su odigrali četiri meča i imaju maksimalan učinak. Redom su padali Krka, Bursa, FMP i Borac. Idealna prilika da se trijumfalni niz nastavi.

“Znamo da moramo da odigramo kako treba. Neće biti lako, igramo protiv najbolje ekipe u ABA ligi. Imamo četiri pobjede u nizu, ako dođe i peta dobili bismo veliko samopouzdanje pred duel sa Andorom”, istakao je centar Zoran Nikolić.

Jedan od aduta Budućnost Voli večeras, mogao bi da bude američki bek Di Džej Sili. Ako on uđe u šuterski ritam, Podgoričanima će biti daleko lakše da dođu do trijumfa. U prvom meču odigranom početkom oktobra prošle godine, Sili je ubacio 19 poena, ali je Zvezda slavila 71:63. Sada se nada drugačijem iushodu.

Biće ovo 53. meč ova dva tima u ABA ligi. Budućnost Voli ima 25, a Crvena zvezda 27 pobjeda.

“Plavi” imaju sedam vezanih pobjeda protiv Beograđana, koji su se posljednji put radovali u “Morači” 7. oktobra 2018. godine. Tada je bilo 71:87, a najzaslužniji za slavlje bili su Stratos Perperoglu (20), Majk Cirbes (19), Bili Beron (15) i, nažalost, pokojni Majkl Odzo (11).

 

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com